ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δηλώνει παρών το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις για τις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου στην Ήπειρο επιδιώκει να έχει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», με τον επικεφαλής της Γιώργο Ζάψα να βάζει τέλος στην καλλιεργούμενη φημολογία για πιθανή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε άλλους συνδυασμούς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει. Είναι δυνατόν να μην κατεβάσει ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Ηπείρου;», διερωτήθηκε ο Γ. Ζάψας, λέγοντας ότι η παράταξη ετοιμάζεται για τις περιφερειακές εκλογές, με τη νέα, διευρυμένη γραμματεία, που συγκροτήθηκε, να αναλαμβάνει να συζητήσει με όλες τις παρατάξεις για το ενδεχόμενο συνεργασιών.
Η νέα γραμματεία προέκυψε μετά την ολομέλεια της παράταξης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στο συνεδριακό κέντρο της περιφέρειας Ηπείρου, και στην οποία συζητήθηκε η νέα οργανωτική δομή και η προοπτική ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτωβρίου. Σε αυτή την κατεύθυνση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα της ανασυγκρότησης, της ανανέωσης, της διεύρυνσης της και της αναζήτησης συμμαχιών κατά το προσεχές διάστημα, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη επικαιροποίησης του προγράμματος.
Η γραμματεία αριθμεί συνολικά 31 μέλη και αποτελείται από τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Ζάψα, τους περιφερειακούς συμβούλους Άρη Σπέγγο, Χριστίνα Λέκκα, Ουρανία Ράνια Γκίζα, Δημήτρη Τρομπούκη, Θόδωρο Κορωναίο και Δημήτρη Σακαρέλη, τους επιλαχόντες περιφερειακούς συμβούλους των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων Μιχάλη Τζομάκα (Θεσπρωτία), Δημήτρη Κώτση (Πρέβεζα), Ελευθερία Κοσσυβάκη (Άρτα) και Σπύρο Ντάνη (Ιωάννινα), καθώς και τα μέλη της παράταξης, που δήλωσαν τη διάθεση συμμετοχής, Χαρά Τριανταφύλλου, Γιώργο Αδάμο, Γιώργο Σταμάτη, Κώστα Τζιόβα, Νίκο Βράνο, Νίκο Καρατζένη, Νίκο Λάκκα, Νίκο Μάνθο, Παύλο Λιλή, Αλίκη Λύτρα, Βάσω Ζδράβου, Ηλιάνα Τσολιού, Θεοδώρα Καρακώστα, Κώστα Λάππα, Πέτρο Πλιάτσικα, Μπάμπη Δράκο και τους «παλιούς» Λεωνίδα Ευθυμίου, Κώστα Μπασιούκα, Βασίλη Τσίκαρη και Ανδρέα Νταή.
Υπεύθυνη οργανωτικού της νέας διευρυμένης Γραμματείας αναλαμβάνει η αρχαιολόγος – φιλόλογος Χαρά Τριανταφύλλου.

Μια μεγάλη συμμαχία για την Ήπειρο

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», ο Γ. Ζάψας εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει μια μεγάλη συμμαχία για την Ήπειρο, από τις περιφερειακές παρατάξεις, τους 18 δήμους, τα Επιμελητήρια, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές.
«Μια ζωή περιμένουμε να αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία για να μας δοθεί ένα ξεροκόμματο», ανέφερε χαρακτηριστικά, με την αφορμή της παρέμβασής του να αποτελεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για μείωση του ΑΕΠ της Ηπείρου. «Το ότι ήμασταν στην τελευταία θέση των περιφερειών της χώρας και πήγαμε τρίτοι από το τέλος, δεν είναι δικαιολογία. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διασκεδάσουν την αποτυχία τους», σημείωσε ο Γ. Ζάψας, σχολιάζοντας την απάντηση που του δόθηκε, όταν έθεσε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Αναφερόμενος, επίσης, στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, είπε ότι δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις σε σχέση με τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και τη μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου με τη Θεσσαλία, ενώ έθιξε και το θέμα των παρατάσεων σε υπό εκτέλεση έργα και κυρίως σε αυτά που έχουν προκύψει με αναθέσεις λόγω επείγοντος. Έργα που γίνονται ως επείγοντα για να προλάβουμε τον χειμώνα, μετατίθενται για το καλοκαίρι. Ποιο είναι το επείγον τότε;», διερωτήθηκε και κατέληξε λέγοντας ότι «ο κ. Καχριμάνης έχει καλομάθει τους εργολάβους.

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

Αίτημα σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια