ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άνοιξε η νότια πύλη στο Ιτς Καλέ

Στην υλοποίηση της δέσμευσής της για το άνοιγμα της νότιας πύλης του Ιτς Καλέ προχώρησε από την αρχή του χρόνου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η πύλη είναι πλέον ανοιχτή από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, όταν και λήγει το ωράριο της πρωινής βάρδιας των αρχαιοφυλάκων, ωστόσο από τις επόμενες ημέρες θα κλείνει στις 5 το απόγευμα, ακολουθώντας ουσιαστικά το ωράριο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η τοποθέτηση –με την χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς- ενός ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης με κάμερες τόσο στη νότια πύλη και στη στοά, όσο και σε άλλα σημεία της διαδρομής προς το Μουσείο Αργυροτεχνίας και το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς πλέον δεν απαιτείται επιπλέον προσωπικό.
Η υλοποίηση αποτελούσε πάγιο αίτημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς από την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Αργυροτεχνίας, ενώ πρόσθετες παρεμβάσεις προς την Εφοερεία Αρχαιοτήτων είχαν γίνει και από τον δήμο Ιωαννιτών, την περιφέρεια Ηπείρου και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Με το άνοιγμα της νότιας πύλης διευκολύνεται η πρόσβαση τόσο προς το Μουσείο Αργυροτεχνίας όσο και προς το Βυζαντινό Μουσείο και τους άλλους επισκέψιμους χώρους του Ιτς Καλέ, γεγονός που εκτιμάται πως θα ενισχύσει την επισκεψιμότητά τους.

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Μια έκθεση – αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Βασίλη Χαρίση

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας