ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαλύεται στα εξ ων συνετέθη η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία»

Επικεφαλής παράταξης χωρίς… παράταξη είναι ουσιαστικά ο Σπύρος Πάικας, καθώς η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» Δήμου Ζίτσας οδηγείται σε διάλυση στα εξ ων συνετέθη.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση, που υπογράφουν ο σημερινός επικεφαλής της παράταξης και τα μέλη της δημοτικής ομάδας, που διαχωρίζουν ουσιαστικά τη θέση τους σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε προηγηθείσα ανακοίνωση, την επομένη της γενικής συνέλευσης, για συμμετοχή της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» στις εκλογές του Οκτωβρίου με νέο επικεφαλής τον Σπύρο Πάικα.
Από την ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας –πλην του Σπ. Πάικα προφανώς- προκύπτει ότι η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» έχει ημερομηνία λήξης με το τέλος της θητείας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, με τους συντάκτες της να υποδεικνύουν τη δημιουργία νέας παράταξης στον Σπ. Πάικα και τους συν αυτώ.
Στην απόφαση της δημοτικής ομάδας, η οποία κοινοποιήθηκε σε μέρος των τοπικών ΜΜΕ από το e-mail του κ. Γαρδίκου, αναφέρει τα εξής: «Η παράταξη “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” συνεχίζει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο ως υπεύθυνη δύναμη αντιπολίτευσης έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής θητείας. Στο χρονικό διάστημα αυτό θα συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την ανάδειξη των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Ζίτσας. Η παράταξη “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” δε θα κατέλθει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σεβόμενοι όλοι μας την κοινή μας προσπάθεια του 2019, οποιαδήποτε υποψηφιότητα είτε μέλους της δημοτικής ομάδας είτε οποιουδήποτε υποψηφίου θα γίνει με τη δημιουργία νέας αυτοδιοικητικής παράταξης και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομά της και τα σύμβολα της. Τα μέλη της δημοτικής ομάδας διατηρούν την πολιτική τους αυτονομία. Κάθε ανακοίνωση που θα αφορά την “Αυτοδιοικητική Συνεργασία”, θα συντάσσεται από τη δημοτική ομάδα».

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά