ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε τροχιά συνεδρίου μπήκε η ΚΝΕ

Ξεκίνησε για το ΚΝΕ μια τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία με τη δημοσίευση των θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου ενόψει του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου του 2023, με σύνθημα «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως – Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ – ΚΝΕ δυνατή παντού!».

Οι θέσεις περιλαμβάνουν την έκθεση δράσης του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ από το 12ο έως το 13ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα της ΚΝΕ έως το 14ο Συνέδριο. Στόχος μιας από τις κορυφαίες εσωτερικές διαδικασίες της ΚΝΕ είναι η συμβολή όλων των μελών με παρατηρήσεις, προβληματισμούς, κριτική και αυτοκριτική για την οριστική διαμόρφωση των θέσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν το πρόταγμα της νεολαίας του κόμματος το επόμενο διάστημα.

«Με την ορμή ενός πολύ πετυχημένου Φεστιβάλ, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα προετοιμάζουν πυρετωδώς την εξόρμηση για να φτάσουν οι θέσεις στους χιλιάδες νέους και νέες που παλεύουν πλάι-πλάι με τα μέλη της ΚΝΕ, που ανέδειξαν το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΚΝΕ σε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, σε όλους όσοι έχουν βαρεθεί να ακούν για “έκτακτες καταστάσεις” στις οποίες “πρέπει να κάνουν υπομονή” και ψάχνουν απαντήσεις για το “τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα”. Όλοι αυτοί και πολλοί ακόμα, μπορούν να συμβάλουν με τη σκέψη, τη γνώμη και τους προβληματισμούς τους ώστε να βγει η ΚΝΕ από το Συνέδριό της πιο γερή και πιο μαζική. Ήδη η “μάχη” συνεχίζεται σε σχολεία, πανεπιστήμια και χώρους δουλειάς, με στόχο αυτό το τεύχος του Οδηγητή να σημειώσει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία των τελευταίων πολλών χρόνων», σημείωσε εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου ο Γιώργος Δαρδαμάνης. «Οι δυνάμεις της ΚΝΕ και το ΚΚΕ δίνουμε όλη μας την μαχητικότητα για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Θερινό σινεμά από την ΚΝΕ με τρεις προβολές

Φοιτητικό φεστιβάλ από την Τ.Ο. Ιωαννίνων της ΚΝΕ

«Δευτέρες του Φλεβάρη» με προβολές και βιβλιοπαρουσίαση