ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος η εκλογή βουλευτών σε κάθε νομό

«Θέση μάχης» λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εθνικών εκλογών, που ούτως ή άλλως θα πραγματοποιηθούν εντός του 2023, με τις λίστες των υποψηφίων να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται στα μέσα του Νοεμβρίου να ανακοινωθεί το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, με στόχο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. να είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων, αλλά και –τοπικά– να κερδίσει την έδρα στον Νομό Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, που επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής το πρωί της Κυριακής.
Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, τα ψηφοδέλτια θα αποτυπώνουν την ανανέωση αλλά και την εμπειρία, καθώς σημαντικές θέσεις θα λαμβάνουν άτομα από την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τους κοινωνικούς αγώνες. «Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει η βουλευτική έδρα και στον Νομό Ιωαννίνων και στο σύνολο των νομών της επικράτειας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, από την αρμόδια επιτροπή που θα συγκροτηθεί.
«Η λογική των χρισμάτων δεν αποτυπώνει τις σύγχρονες συνθήκες και αυτό που θέλουν οι πολίτες. Είναι μια παλαιοκομματική αντίληψη, με την οποία δε συμφωνούμε, αλλά θέλουμε να στηρίξουμε περιφερειάρχες και δημάρχους, που να λύνουν τα προβλήματα των πολιτών. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε ένα σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Λειτουργεί με μια ρουσφετολογική λογική, με κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, με λογικές που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καταπολεμήσει και στην αυτοδιοίκηση. Και εδώ στην Ήπειρο, υπάρχει έντονη παρουσία ανθρώπων, που προέρχονται από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, και με βασικό γνώμονα να λύσουμε προβλήματα και να ξαναμπεί η Ήπειρος στο επίκεντρο της πολιτικής και οικονομικής ζωής», σημείωσε.
Αναφορικά με πιθανές συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει στελέχη επικεφαλής παρατάξεων και θα υπάρξει σεβασμός στις αποφάσεις των παρατάξεων της αυτοδιοίκησης. «Θα γίνει διαβούλευση και θα κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές, για τη ανατροπή από τη συντήρηση και τον καθεστωτισμό, για αλλαγή προς όφελος του πολίτη και της προοπτικής του τόπου», ανέφερε.

Κριτική και προτάσεις για το ενεργειακό

Με κριτική προς την κυβερνητική πολιτική στήριξης των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, αλλά και με αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, συνόδευσε, λίγο αργότερα, την τοποθέτησή του στην πολιτική εκδήλωση με θέμα το ενεργειακό ζήτημα, ο κ. Σπυρόπουλος.
Η εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και του συνόλου σχεδόν των στελεχών του κόμματος στα Γιάννενα. «Εμείς είμαστε εδώ ως μια δύναμη ευθύνης, όχι ως ένα κόμμα διαμαρτυρίας, και ζητάμε από τους πολίτες να μας εμπιστευθούν για το πρόγραμμά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά και περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις εξαιτίας της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.
«Από την πρώτη στιγμή καλούσαμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα θωράκισης της ελληνικής οικονομίας και προστασίας των πιο ευάλωτων πολιτών», ανέφερε, προσθέτοντας πως στις προτάσεις του κόμματος ήταν η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη, η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας. «Εμείς μπορούμε να συγκρουστούμε με αυτά τα συμφέροντα, γιατί δε μας κρατάει κανένας», τόνισε.
Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. για την ενέργεια, ανέλυσε ο τομεάρχης Ενέργειας του κόμματος Χάρης Δούκας, σημειώνοντας τις αστοχίες στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αλλά και επισημαίνοντας πως ο νέος μηχανισμός επιδότησης της ενέργειας, που αντικατέστησε την ρήτρα αναπροσαρμογής, νομιμοποιεί τα υπερκέρδη των εταιριών. «Χρειάζονται δισεκατομμύρια για επιδοτήσεις και ταυτόχρονα παραμένει η αγωνία μη φτάσουμε στον χειμώνα με ταμεία άδεια και εξαιρετικά αυξημένο κόστος ενέργειας», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Βασίλης Γαρδίκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για τα προβλήματα των παραγωγικών μονάδων μίλησαν ο Ά αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και αντιπρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Ανδρέας Δημητρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου Δημήτριος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Ηπείρου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Λευτέρης Ζαρκάδας και ο πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» Θεοχάρης Λιούρης.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο η ακρίβεια και το κράτος δικαίου

Εκδήλωση για την ακρίβεια με τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές

I. Βαρδακαστάνης: «Η ψήφος μας μετράει και αξίζει»

Αποστόλης Τζελέτας