ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μπαράζ καταγγελιών για υποβάθμιση των δομών του Πνευματικού Κέντρου

Να σταματήσει η υποβάθμιση των δομών του Πνευματικού Κέντρου, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, καταγγέλλοντας τις αποφάσεις της διοίκησης.

Πέραν του θέματος της αναστολής λειτουργίας του ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας και της προκήρυξης μικρότερου αριθμού θέσεων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ εστιάζει στη μείωση των ωρών πρόβας της Συμφωνικής Ορχήστρας, αλλά και στο ότι δεν αναγνωρίζεται ότι το προσωπικό του ωδείου είναι καλλιτεχνικό, είτε είναι εκτελεστές οργάνων είτε είναι εκπαιδευτικοί.
«Δεν τηρεί τη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου που προβλέπει μέσα ατομικής προστασίας για τους μουσικών των πνευστών οργάνων. Έφτασε να οργανώσει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το 1ο χορωδιακό φεστιβάλ χωρίς τη συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ενώ ακόμη χειρότερη χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Σχολή Χορού, «όπου η συνοδεία πιάνου κατά την πρόεδρο θεωρείται “γαρνιτούρα”, που μπορεί να αντικατασταθεί από ένα μαγνητόφωνο». «Την ίδια ώρα βέβαια, και χωρίς… “γαρνιτούρες” κατά την πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο πήρε απόφαση για αύξηση στα δίδακτρα, τα οποία πλέον είναι στο ύψος των ιδιωτικών σχολών», συνεχίζει και προσθέτει: «Κι ενώ οι περικοπές και η υποβάθμιση των υπηρεσιών είναι γενικευμένα, οι αλλαγές στην προκήρυξη του διαγωνισμού για πρόσληψη εργαζομένων ΙΔΟΧ “βγάζουν μάτι” ότι γίνονται για να “προαποφασιστούν” οι προσλήψεις…».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ στέλνει το μήνυμα ότι κανένας συμβασιούχος δεν πρέπει να εργαστεί πριν την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή ανασφάλιστος και απλήρωτος, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου θα φέρει την απόλυτη ευθύνη, αν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, που ξεκινούν τα μαθήματα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις και δεν ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ εκφράζει τη στήριξή του σ την απόφαση του Συλλόγου των καθηγητών του Ωδείου να κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, καλεί τη διοίκηση να επαναπροκηρύξει τις θέσεις των εργαζόμενων που κατήργησε, και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ, τέλος, ζητά από τον Δήμο Ιωαννιτών να επιχορηγήσει το Πνευματικό Κέντρο με όσα χρήματα χρειάζονται, ώστε να παρέχει ποιοτικές και φτηνές υπηρεσίες πολιτισμού στην πόλη.

Σχετικά άρθρα

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα

Πρώτη και αυτοδύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ