ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου το εργοστάσιο απορριμμάτων

Θέμα χρόνου είναι να περάσουν πλέον στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου οι αρμοδιότητες της σύμβασης σύμπραξης για τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, με τον ΑΣΔΣΑ να υποκαθιστά την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει μετά την υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης, κατόπιν αιτήματος της διοίκησης του ΑΣΔΣΑ , με βάση την ψηφισθείσα τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Η απόφαση αναμένεται να αναρτηθεί μέσα στις επόμενες μέρες και στη «Διαύγεια», ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιορίζεται στο να διαπιστώσει πως πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την υποκατάσταση της Περιφέρειας από τον ΑΣΔΣΑ στη σύμβαση με τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης.
Με ενδιαφέρον αναμένονται το επόμενο διάστημα οι ενέργειες της διοίκησης του Αναγκαστικού Συνδέσμου, ο οποίος αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη, έχοντας «κληρονομήσει» και το επιβληθέν ποσό από το Διαιτητικό Δικαστήριο μετά της διαμάχες της Περιφέρειας με την «Αειφορική Ηπείρου».