ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναζητείται χρηματοδότηση για το αθλητικό κέντρο στον Βοτανικό

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι σύντομα ο Δήμος Ιωαννιτών θα καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στον Βοτανικό, στην έκταση που αρχικά προοριζόταν για την ανέγερση του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Με αφορμή μια σειρά από προβληματισμούς, που εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, ο Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι είναι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους για τη χρηματοδότηση του έργου και ευελπιστεί πως θα υπάρξει εξέλιξη το επόμενο διάστημα, αν και διατήρησε κάποιες επιφυλάξεις, δεδομένης της ρευστής κατάστασης, όπως είπε.
Οι προβληματισμοί της κας. Καλογιάννη είχαν να κάνουν με το αν έχει ανακληθεί η παραχώρηση της έκτασης προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με το γιατί τα σχέδια δεν έχουν την υπογραφή μηχανικού και τα έγγραφα για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις υπογράφονται μόνο από τοπογράφο μηχανικό, με το ποιος αποφάσισε το καύσιμο του συστήματος θέρμανσης να είναι πετρέλαιο κ.ά. Την απάντηση ότι η παραχώρηση της έκτασης έχει αρθεί αυτοδίκαια έδωσε ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένα έργο, παρά μόνο μελέτες, για τις οποίες κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθεί η Οικονομική Επιτροπή.
Συζήτηση, μετά από πρωτοβουλία της Τ. Καλογιάννη, έγινε και για την κατασκευή τριών γηπέδων 5Χ5 σε Κρανούλα, Λογγάδες και Κουτσελιό, με αφορμή το αίτημα της κοινότητας Κρανούλας για τροποποίηση της αρχικής χωροθέτησης.
Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» έκανε λόγο για «καταιγίδα» γηπέδων 5×5, που ενέσκηψε δεδομένης της προεκλογικής δραστηριότητας της σύμπραξης της δημοτικής αρχής και διερωτήθηκε αν υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός που υλοποιείται έστω τμηματικά, αλλά και πώς θα συντηρούνται και όλα αυτά τα νέα γήπεδα δεδομένης της υφιστάμενης ανεπάρκειας του Πνευματικού Κέντρου να συντηρήσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. «Γιατί αλλιώς θα περιπέσουν σύντομα και αυτά σε καθεστώς πλήρους απαξίωσης και θα μετατραπούν σε χώρους βόσκησης», σχολίασε.
Για έργα που είναι δημοπρατημένα και για τα οποία υπάρχουν συμβάσεις, έκανε λόγο ο Γ. Αρλέτος, απαντώντας στις αιχμές για προεκλογικού χαρακτήρα ενέργειες, ενώ ο δήμαρχος υπερασπίστηκε το έργο της δημοτικής αρχής, λέγοντας πως γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, όπως για παράδειγμα στην Κιάφα.