ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές με «ελαχιστότατη» αύξηση

Από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών για το σχολικό έτος 2022-2023.

Το κόστος της εγγραφής θα είναι αυξημένο κατά 5 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ενώ αναπροσαρμογή υπάρχει και στα μηνιαία δίδακτρα, που θα κληθούν να καταβάλλουν οι γονείς στη Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού.
Στην πανδημία, που οδήγησε σε σημαντική απώλεια εσόδων, και στο ενεργειακό κόστος, που επιβαρύνει τη λειτουργία των δομών, απέδωσε την απόφαση η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου, σημειώνοντας ότι έχει απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας που έχει προκύψει, ενώ ζήτησε η σύγκριση να γίνει και με τις ιδιωτικές δομές που δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς (εικαστικά, χορός, μουσική διδασκαλία) και οι οποίες έχουν οδηγηθεί σε μεγαλύτερες αυξήσεις για να ανταπεξέλθουν.
«Η αναστολή λειτουργίας τα τελευταία δύο χρόνια είχε αντίκτυπο και στον αριθμό των μαθητών, καθώς είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με την προ κορωνοϊού εποχή. Επίσης, η σημαντική ενεργειακή κρίση άγγιξε και το Πνευματικό Κέντρο, που έχει υπό τη σκέπη του πολλές κτηριακές δομές. Ήταν υποχρεωτικό να κάνουμε μια ελαχιστότατη αύξηση, για να μπορέσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τις ευάλωτες ομάδες και τα κοινωνικά κριτήρια.
Τέλος, η κα. Ακονίδου επισήμανε την ανάγκη η πολιτεία να ενσκήψει και να αντιληφθεί ότι στην περίοδο της πανδημίας μπορεί οι δομές να ήταν σε αναστολή λειτουργίας, όμως οι εργαζόμενοι αμείβονταν κανονικά.
Οι εγγραφές γίνονται στις δομές ως εξής:
Δημοτικό Ωδείο: Μπιζανίου 2, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651025429 (Μπιζανίου 2) και 2651045395 (Χριστοφορίδου και Ποντοηρακλείας, παράρτημα Ανατολής).
Εικαστικό Εργαστήρι: Δωδώνης 35, καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651046220.
Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού: Αγίας Μαρίνας 55, καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651073657.
Τμήμα Παραδοσιακών Χορών: Δωδώνης 35, στο τέλος του πάρκου Κουραμπά). Καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651048235.

Σχετικά άρθρα

Εργοτάξιο σε πλήρη ανάπτυξη το Πνευματικό Κέντρο

Με απουσίες, αποχές, αλλά και στηρίξεις η εκλογή της Ελ. Ακονίδου

Θέμα εβδομάδων η συμβασιοποίηση αναβάθμισης των κτιρίων του ΠΚΔΙ και του Δημοτικού Ωδείου

Γεωργία Χαλάτση