ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάδοχος για τα έργα στα Ιαματικά Λουτρά Καβασίλων

Στο τελικό στάδιο έχουν μπει πλέον οι διαδικασίες για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής και ανάπτυξης στην ακριτική περιοχή της Κόνιτσας.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε τη «Δαίδαλος ΑΤΕΒΕ» προσωρινό ανάδοχο του έργου βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των κτιρίων των Ιαματικών Λουτρών Καβασίλων. Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Interreg V-A «Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020».

Έργα εκσυγχρονισμού αντλιοστασίων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτών.
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον Ι. Αναγνώστου οριστικό ανάδοχο του έργου εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης (προϋπολογισμού 816.825,09 ευρώ) και τη Β. Κονδύλης & ΣΙΑ Ε.Ε. προσωρινό ανάδοχο του έργου βελτίωσης των αντλιοστασίων Γλυκής και Κυψέλης ΤΟΕΒ Αχέροντα (1.164.360 ευρώ).

Δημοπρατήσεις και ανάδοχοι νέων έργων

Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε, επίσης, η δημοπράτηση έργων που αφορούν αποκατάσταση ζημιών από προηγηθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μεταξύ αυτών είναι η άμεση αποκατάσταση της 16ης επαρχιακής οδού προς Αετόπετρα Δωδώνης (285.000 ευρώ), η κατασκευή-αποκατάσταση γέφυρας στον Λούρο ποταμό στην περιοχή Τερόβου (140.000 ευρώ), η άμεση αποκατάσταση βατότητας 19ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Βαλανιδιά-Άγιος Νικόλαος (124.000 ευρώ με ΦΠΑ), η άμεση αποκατάσταση φορέων γεφυρών και ανακατασκευή στηθαίων τεχνικών έργων επί της 3ης επαρχιακής οδού προς «Τσίμοβο» (80.600 ευρώ) και η άμεση κατασκευή χώρου αναμονής επί του επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του Ανηλίου (65.720 ευρώ).
Με άλλες αποφάσεις, αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος η Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. για τη βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το 2022 (200.000 ευρώ) και προσωρινοί ανάδοχοι η Α. Τσώρος – Λ. Σακκάς Ο.Ε. για την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου για το 2022 (90.000 ευρώ) και ο Σωτήριος Σφήκας για συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κ.λπ.) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το 2022 (128.000 ευρώ).
Τέλος, από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχθηκαν ανάδοχοι ο Χ. Αποστολίδης για τη συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου (150.000 ευρώ) και ο Απ. Παπαϊωάννου για την επισκευή Κοιμητηριακού Ναού Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας (35.000 ευρώ).