ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κεκαλυμμένη κριτική σε Μ. Ελισάφ για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Για λάθη του παρελθόντος, από τα οποία καλό είναι να διδασκόμαστε και όχι να τα επαναλαμβάνουμε, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και του Σταύρου Καλογιάννη για τη μεταφορά του Αστυνομικού Μεγάρου.

Τα λάθη του παρελθόντος αφορούν προφανώς και τον σημερινό δήμαρχο, αν και δεν κατονομάζεται, καθώς ήταν μέλος της δημοτικής αρχής Φ. Φίλιου, η οποία δεν προχώρησε στην υλοποίηση της συμφωνίας, που είχε πετύχει η δημοτική αρχή Ν. Γκόντα, για παραχώρηση του 62% του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών, δηλαδή μιας έκτασης περισσότερων από 400 στρεμμάτων, όπου θα μπορούσε να ανεγερθεί και νέο Αστυνομικό Μέγαρο.
«Δυστυχώς κυριάρχησε η άποψη της παραχώρησης του συνόλου του στρατοπέδου στον Δήμο, γεγονός που ματαίωσε την παραπάνω συμφωνία, με συνέπεια η πόλη να στερηθεί των 400 στρεμμάτων και του οράματος για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου 1.000 στρεμμάτων. Ο μαξιμαλισμός υπήρξε καταστροφικός, γιατί “το ποτάμι δε γυρίζει πίσω” και όσοι ματαίωσαν την παραχώρηση των 400 στρεμμάτων, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Η ματαίωση της παραχώρησης των 400 στρεμμάτων του πάρκου Βελισσαρίου οφείλεται στην ουτοπική επιδίωξη τοπικών παραγόντων να καρπωθούν οι ίδιοι το αποτέλεσμα της παραχώρησης. Δεν ήθελαν να χρεωθεί ως “επιτυχία Γκόντα” και για τον λόγο αυτό κατάφεραν την ματαίωση, με την απαίτηση της παραχώρησης του συνόλου και όχι του 62% που είχαμε επιτύχει. Η ευθύνη λοιπόν είναι συγκεκριμένη».

Σχετικά άρθρα

Σύντομα η επανέναρξη του διαλόγου για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Ν. Γκόντας – Έμμεση προτροπή στήριξης στον Δ. Παπαγεωργίου

Δήμο «πρωταθλητή» υπόσχεται ο Ν. Γκόντας