ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόταση 5 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, «έξυπνες» διαβάσεις και νέα σήμανση

Τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ένα ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, το οποίο θα συνοδεύεται από γενικότερες παρεμβάσεις για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο αστικό οδικό δίκτυο, αναμένεται να αποκτήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσω της ένταξης ενός έργου, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε τη μελέτη και την υποβολή πρότασης, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Με την πρόταση που υποβάλλεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, προβλέπονται παρεμβάσεις στις Λεωφόρους Δωδώνης και Παπανδρέου, καθώς και στις οδούς Αβέρωφ, Καραμανλή, Διονυσίου Φιλοσόφου, Ναπολέοντος Ζέρβα, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Κατσάρη. Πρόκειται για τους μεγαλύτερους και βασικότερους οδικούς άξονες της πόλης, οι οποίοι θα αναμορφωθούν πλήρως, καθώς στις κυριότερες εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη, είναι τα εξής:
-Κατασκευή διαβάσεων πεζών με εγκιβωτισμένα ή και ειδικά υλικά, ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής μετακίνηση των πεζών και η μεγαλύτερη αντοχή της αντανακλαστικότητας της διάβασης στον χρόνο. Επιπροσθέτως θα τοποθετηθεί «έξυπνος» φωτισμός για την καλύτερη σήμανση και λειτουργία της διάβασης.
– Στα πεζοδρόμια, όπου δεν υπάρχει, κατασκευάζεται όδευση τυφλών, η οποία θα οδηγεί στις διαβάσεις πεζών, όπου θα κατασκευαστεί ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ.
– Σε κάθε διασταύρωση θα κατασκευαστεί κυκλοφοριακός λαιμός, ώστε να απαγορεύεται η στάθμευση και να διασφαλίζονται οι ορατότητες και η καλή λειτουργία της διασταύρωσης.
– Θα αντικατασταθεί η οριζόντια και η κατακόρυφη σήμανση με σύγχρονα υλικά (θερμοπλαστικές μεμβράνες, αντανακλαστικές πινακίδες κλπ).
– Θα γίνει απομάκρυνση των εμποδίων επί των πεζοδρομίων ώστε να διασφαλιστεί ελεύθερος χώρος κίνησης πεζών, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.
– Θα γίνει αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα.
«Η ένταξη και χρηματοδότηση της πρότασης θα δώσει στον Δήμο την δυνατότητα να παρέμβει ουσιαστικά και να επιλύσει μείζονα προβλήματα στους δρόμους της πόλης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας