ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

600.000 ευρώ για πεζοποδηλατόδρομο από τη δομή του Κατσικά

Στην αποδοχή χρηματοδότησης 600.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η χρηματοδότηση αφορά το έργο σύνδεσης της δομής του Κατσικά με τον παραλίμνιο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, πρόταση που είχε κατατεθεί από τον Δήμο τον περασμένο Μάρτιο. Στο φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνεται η δημιουργία πεζής και ποδηλατικής διαδρομής, διπλής κατεύθυνσης, μήκους ενός χιλιομέτρου. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες από την υπογραφή της σχετικής νομικής δέσμευσης.
Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε επίσης στην αποδοχή της απόφασης ένταξης της δράσης «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στις 124.000 ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο αφορά τον προσδιορισμό των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων κυρίως για άτομα με αναπηρία.
Η Οικονομική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε τη μελέτη και τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης υποδομών στην Κοινότητα Κουτσελιού με προϋπολογισμό 630.000 ευρώ.
Το έργο αφορά παρεμβάσεις που θα γίνουν για τη βελτίωση και ανακατασκευή οδού στην είσοδο της Κοινότητας. Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν εργασίες οδοποιίας, υδραυλικών έργων και οδοφωτισμού.