ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πέρασαν με τη δεύτερη οι υπερωρίες στη ΔΕΥΑΙ

Απόφαση για πρόβλεψη χορήγησης υπερωριών στα 2/3 των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΙ έλαβε κατά πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, δύο μήνες μετά την απόσυρση του θέματος από τον πρόεδρο Άρη Μπαρτζώκα, καθώς είχαν υπάρξει τότε έντονες αντιδράσεις.

Αντιδράσεις, ωστόσο, καταγράφονται και αυτή τη φορά, παρά το ότι μειώθηκε ο αριθμός των εργαζόμενων στους 90 από 138, καθώς ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι πέραν του εργατοτεχνικού προσωπικού.
Την απόφασή αυτή κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Γιωτίτσας, δηλώνοντας υπέρ της αναγνώρισης υπερωριών μόνο για τους εργαζόμενους στον βιολογικό, το αντλιοστάσιο της Κρύας και το υπόλοιπο εργατοτεχνικό προσωπικό της επιχείρησης, που πραγματικά δουλεύει πολλές φορές εκτός ωραρίων.
«Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, ενώ διαμαρτύρεται και ζητά κρατική παρέμβαση για την αύξηση της τιμής του ρεύματος, η οποία έχει εκτοξεύσει το κόστος λειτουργίας, αποδεικνύει και με αυτή της την απόφαση ότι σε μια εποχή που τα νοικοκυριά στενάζουν από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τους υψηλούς λογαριασμούς του νερού, αντί να εργαστεί στην κατεύθυνση ανακούφισής τους, κοιτάζει πως θα χαϊδέψει αυτιά, φορτώνοντας αχρείαστα βάρη στα ταμεία της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», που δίνει συνέχεια στο θέμα.
Ενστάσεις, πάντως, εκφράστηκαν και από τα μέλη της πλειοψηφίας, έστω κι αν τελικά ψήφισαν την εισήγηση όπως κατατέθηκε. Ενδεικτικά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας επεσήμανε ότι και άλλοι εργαζόμενοι στον Δήμο δουλεύουν κάποιες φορές πέραν του ωραρίου, χωρίς να αμείβονται υπερωριακά, ενώ υπήρξαν αρκετές επισημάνσεις προς τη διοίκηση ότι θα πρέπει να υπάρξει αυστηρός έλεγχος και να πληρωθούν μόνο οι πραγματικές και όχι πλασματικές υπερωρίες.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών

Πολύωρη διακοπή νερού στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης