ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κατέθεσε ένσταση και αναμένει επανόρθωση

Μια δεύτερη ευκαιρία δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Γιώργος Ζάψας, ο οποίος έμεινε εκτός Κεντρικής Επιτροπής, χωρίς να υπάρχει καμία εξήγηση προς τον ίδιο για το πώς παρακάμφθηκε στη σειρά της σταυροδοσίας.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» υπέβαλε σήμερα ένσταση στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, προχωρώντας, παράλληλα, και σε μια δήλωση προς τα ΜΜΕ, με την οποία γνωστοποίησε ότι ζητά την αποκατάσταση της αδικίας προς το πρόσωπό του, αρνούμενος να μπει σε διάλογο για κομματικούς στρατούς, τάσεις και κολλητούς.
«Η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την Κυριακή 15 Μαΐου, απέδειξε πως ο ελληνικός λαός στηρίζει την προσπάθεια του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για απαλλαγή από τις “Μητσοτακικές” καταστροφικές πολιτικές. Αυτή την προσπάθεια στήριξα κι εγώ με την υποψηφιότητά μου στην Κεντρική Επιτροπή και σήμερα κατέθεσα ένσταση, καθώς, παρότι έχω εκλεγεί με σταυρούς και μόνο με τη στήριξη των συντρόφων μου, δεν ανακηρύχτηκα μέλος της ΚΕ. Εκλέγομαι εκτός των ποσοστώσεων με 226 ψήφους. Αναμένω, όπως καταλαβαίνετε, την αποκατάσταση του λάθους και τα υπόλοιπα θα τα κουβεντιάσουμε στα όργανα του κόμματος και αφού λυθεί το όλο ζήτημα. Η διαδρομή μου είναι γνωστή και δε θα συμμετέχω στον διάλογο για κομματικούς στρατούς, τάσεις και κολλητούς, αλλά θα υποστηρίξω ένα αριστερό, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, δίπλα στα προβλήματα των πολιτών, απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές, όπως έκανα μέχρι σήμερα και στην αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετώ από 25ετίας», ανέφερε στη δήλωσή του.
Στην ένστασή του, ο κ. Ζάψας αναφέρει αρχικά ότι εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, τιμώντας τη στήριξη του κόμματος στο ψηφοδέλτιο της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» και στο πρόσωπο του ως επικεφαλής της, και στη συνέχεια επισημαίνει ότι κατετάγη τέταρτος στην Ήπειρο σειρά των ανδρών στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με 226 ψήφους. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν τον συμπεριέλαβε στους εκλεχθέντες πέντε άνδρες, παρά το γεγονός ότι προηγείται κατά 11 ψήφους του Χρήστου Μαντά και κατά 150 ψήφους του Θανάση Οικονόμου, οι οποίοι εκλέγονται.
Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, ο κ. Ζάψας απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά σε οποιονδήποτε, ωστόσο «φωτογράφισε» ως υπαίτιο της παράκαμψής του τον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, καθώς αρκετές φορές τόνισε ότι θέλει να εκλεγεί με τις ψήφους που έχει καταλάβει και ότι ο ίδιος δεν μπήκε σε καμία διαδικασία ποσοστώσεων.
«Υπάρχει απόφαση που ρυθμίζει θέματα ποσοστώσεων. Από την αρχή δε ζήτησα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Τιμώ τους συντρόφους που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία, αλλά αισθάνομαι πολύ παλιός στην Αριστερά για να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω την εντύπωση πως αν το ζητούσα, θα μπορούσα, αλλά δεν το ζήτησα», ανέφερε.
Κληθείς να δώσει μια εξήγηση ως προς την αδικία προς το πρόσωπό του, ο κ. Ζάψας εκτίμησε πως το ζήτημα δεν είναι προσωπικό και απέδωσε το «λάθος» στο ότι υπήρχε μια πίεση στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να κλείσει ο κατάλογος των εκλεγμένων μετά από τρεις ημέρες. «Είναι λάθος που ζητώ να διορθωθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρακαμφθεί ο προηγούμενος και να έρθει ο επόμενος», σημείωσε, αποφεύγοντας να απαντήσει για το ποια θα είναι η στάση του σε περίπτωση, που δεν αποκατασταθεί η τάξη των πραγμάτων.

Σχετικά άρθρα

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

Είπε όσα δεν μπόρεσε στο περιφερειακό συμβούλιο

Γεωργία Χαλάτση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας