ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεργασία με την αυτοδιοίκηση για την στήριξη των δομών υγείας

Στην άριστη συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης κατά την διάρκεια της πανδημίας και ιδιαίτερα κατά τις περιόδους που υπήρξε έξαρση κρουσμάτων στην περιοχή, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τις επισκέψεις της στην Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.

Με αρκετή καθυστέρηση στο πρόγραμμά της, η κ. Γκάγκα έφτασε στο διοικητήριο της Περιφέρειας λίγο πριν τις 9 το βράδυ, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και την βουλευτή Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα και είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και την αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Αγνή Νάκου.

Η αν. υπουργός αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Περιφέρεια για την στήριξη των νοσοκομείων και συνολικά τις δομές υγείας, η οποία, όπως σημείωσε, θα συνεχιστεί.

Στην συνέχεια, ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την πανδημία και για την επιστροφή στην κανονικότητα με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, ενώ συζητήθηκαν  και άλλα θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των υποδομών υγείας στην περιοχή και κυρίως των νοσοκομείων που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

«Συζητήσαμε τα υγειονομικά θέματα της περιοχής. Μιας περιοχής που έχει την μεγάλη τύχη να διαθέτει δύο μεγάλα νοσοκομεία που στη διάρκεια της πανδημίας κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική φάση αναπροσαρμογής των δομών υγείας και ο δήμος θα συμβάλλει σε αυτή. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία αλλά σίγουρα έχουμε μάθει πολλά» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Ελισάφ.

Η βουλευτής Μαρία Κεφάλα ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας ενώ εξήρε από την πλευρά της τον ρόλο των νοσοκομείων στην διαχείριση της πανδημίας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έκανε ειδική μνεία στην συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και τον δήμαρχο σε όλο το διάστημα της πανδημίας.

«Τα δύο νοσοκομεία έχουν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και παρέχουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο κ. Καρβέλης.

Η κ. Γκάγκα ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συμβολή του στην διαχείριση της πανδημίας όπως επίσης απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε όλες τις δομές υγείας αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις για τους πολίτες» ανέφερε η υπουργός, ενώ εκτίμησε ότι το καλοκαίρι θα είναι καλό, με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και από το Φθινόπωρο ενδεχομένως να χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης