ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στους ουκρανούς πρόσφυγες

Το παλιό Οικοτροφείο Θηλέων, όπου φιλοξενούνται από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου 20 πρόσφυγες από την Ουκρανία, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά, επισκέφθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου κλιμάκιο της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τις Όλυ Τσουμάνη και Τίνα Ζέκα.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κέντρου Μαρία Τσολάκη και τον διευθυντή Στέργιο Θώμο, οι οποίοι τους ενημέρωσα για τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων προσφύγων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τους ουκρανούς πρόσφυγες, ορισμένοι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα στην έκδοση άδειας παραμονής, αφού πρέπει να μεταβούν είτε στο προξενιό της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη είτε στην πρεσβεία στην Αθήνα, πράγμα αδύνατον αφού συνοδεύουν ανήλικα τέκνα. Επίσης αναφέρθηκε ότι δύο από τα ανήλικα τέκνα δεν μπορούν να ενταχθούν σε παιδικό σταθμό, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις.

Από το κλιμάκιο τονίστηκε ότι «το ΚΚΕ θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, ενώ σημειώθηκε πως είναι σημαντικό να δυναμώσει η έκφραση αλληλεγγύης από τον λαό της περιοχής».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πρόσφερε συμβολικά στους πρόσφυγες γλυκίσματα για το Πάσχα.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών με την Κ. Κούνεβα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία