ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Για επιλεκτικές ευαισθησίες μίλησε ο Θ. Παφίλης

Για «δικαίωση» της πολιτικής επιλογής του Κομμουνιστικού Κόμματος να μην παραστεί στην ομιλία του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο και την προβολή μελών του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης, από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο της ετήσιας συνεστίασης της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων.

Μάλιστα, ο κ. Παφίλης τόνισε πως αυτή η στάση αναγνωρίζεται από ευρύτατα τμήματα του ελληνικού λαού και πρόσθεσε πως η συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας δεν μπορεί να εκφραστεί με τη στήριξη της κυβέρνησης Ζελένσκι.

Αναφερόμενος στον πραγματικό χαρακτήρα του πολέμου, κατέληξε ότι ο λαός «δεν πρέπει να διαλέξει ληστή – ιμπεριαλιστή», και εξέφρασε την ευχή ο ουκρανικός και ρωσικός λαός να απαλλαγούν από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι και Πούτιν. Παράλληλα, σε όσους ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα έπρεπε να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο από την κατάφωρη παραβίαση του, υποστήριξε ότι είναι απολογητές της ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ώρα που δεν είχαν τις ίδιες ευαισθησίες με την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου στη Γιουγκοσλαβία, το Κόσσοβο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία και τόσες άλλες χώρες, στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Παράλληλα, ο κ. Παφίλης άσκησε δριμεία κριτική για την ακρίβεια και την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Σημείωσε δε πως από τη σημερινή κατάσταση θα διευκολυνθεί η επιτάχυνση της υλοποίησης της πολιτικής της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί, την ώρα που όσοι που κατέχουν τον πλούτο θησαυρίζουν. «Μόνο το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει παραγγείλει 165 καράβια καινούργια συνολικής αξίας 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν εσωτερικό πόλεμο που διεξάγεται σε βάρος του, για να του φορτώσουν τις συνέπειες της ακρίβειας και του πολέμου.

Κλείνοντας, κάλεσε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει τον ταξικό πόλεμο και να περάσει στην αντεπίθεση, δυναμώνοντας τους αγώνες και το ΚΚΕ, ενώ τόνισε πως σήμερα «υπάρχει αρκετή πείρα για τα αδιέξοδα που οδηγεί η κυβερνητική εναλλαγή αστικών κομμάτων», υπενθυμίζοντας πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν στη Βουλή το 50% των νομοσχεδίων, που έφερνε η εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο κ. Παφίλης έκλεισε την ομιλία του υπενθυμίζοντας τη λαϊκή ρήση ότι «όσα φέρνει ο χρόνος δεν τα φέρνει η ώρα» και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί στα καθημερινά προβλήματα, καλώντας τον ελληνικό λαό στην πάλη για την ανατροπή, το σοσιαλισμό.

Την εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ Μαρία Ανδρεάδου, που κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στην σύσκεψη φορέων που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας, καθώς και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση εργατικών κέντρων, συλλόγων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και φοιτητών της βορειοδυτικής Ελλάδας το Σάββατο 16 Απριλίου στο Άκτιο.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες