ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποχώρησε αναβαθμισμένος ο Χρ. Σιόρεντας

Τη σκυτάλη στη διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας μετά από δύο χρόνια παρέδωσε ο Συρρακιώτης Χρήστος Σιόρεντας, ο οποίος αναλαμβάνει επιτελάρχης στο 3ο Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα «ηνία» της 8ης Μηχανοποιημένη Ταξιαρχίας Πεζικού αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε το πρωί στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα, παρουσία του διοικητή του 3ου Σώματος Στρατού, αξιωματικών και υπαξιωματικών αλλά και εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής.
Συγκινημένος ο απερχόμενος διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας χαρακτήρισε ύψιστη τιμή για τον ίδιο αλλά και συναρπαστική πρόκληση ταυτόχρονα τη διοίκηση της Ταξιαρχίας. «Παραδίδω υπερήφανος, δυνατός και γεμάτος με δώρα ψυχής, αγάπη, εμπιστοσύνη και έμπνευση που σας χάρισα απλόχερα και εισέπραξα διπλά και τριπλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιόρεντας, ευχαριστώντας όλους όσους συνεργάστηκε για την υπηρεσιακή ετοιμότητα της Μεραρχίας και δεσμευόμενος ότι θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στον διάδοχό του.
Το «άνοιγμα» στην κοινωνία, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, είναι ένας από τους στόχους που έθεσε ο νέος διοικητής, Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς. «Η ένδοξη μακρά πορεία της Μεραρχίας και οι υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την αποστολή της, επιτάσσουν να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο των παλαιοτέρων, μένοντας πιστοί στον όρκο μας», σημείωσε και πρόσθεσε πως μέριμνα θα πρέπει να προσανατολίζεται ακόμη στις υποδομές και τα μέσα. «Με τις άψογες σχέσεις με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία, καλώ τις διοικήσεις των μονάδων να επιδιώξουν την προβολή του στρατού σε δράσεις συνολικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στην τελετή, μεταξύ άλλων, έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο οποίος, με δήλωσή του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον απερχόμενο διοικητή Χρήστο Σιόρεντα για την άψογη συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας και του εύχεται καλή επιτυχία εφεξής στο έργο του ως επιτελάρχης του Γ’ Σώματος Στρατού. Επίσης, εκφράζει θερμά συγχαρητήρια και εύχεται καλή δύναμη στον νέο διοικητή Γεώργιο Παππά.

Σχετικά άρθρα

Ένας απινιδωτής και ένας αναλυτής για το Κέντρο Υγείας Πραμάντων

Απινιδωτές σε 2ο ΕΠΑΛ, ΕΜΑΚ και 8η Ταξιαρχία

Αποστόλης Τζελέτας