ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ποιος θέλησε να κάψει το Γιαννιώτικο Σαλόνι;

Σε εμπρηστική ενέργεια αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Πάρκο Πυρσινέλλα και χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής περιορίστηκε να κάψει μόνο παλιές κατασκευές, χωρίς να επεκταθεί στο δάσος.

Η φωτιά ξεκίνησε στις παλιές ξύλινες κατασκευές, που βρίσκονται δίπλα στη μικρή τεχνητή λίμνη και οι οποίες έχουν απομείνει από την εποχή που λειτουργούσε στον χώρο ένα μπαρ. Άγνωστο γιατί τόσα χρόνια δεν είχαν απομακρυνθεί, αν και αποτελούσαν εστία ρύπανσης στον χώρο.
Το ευτύχημα είναι ότι οι φλόγες έγιναν γρήγορα αντιληπτές από κατοίκους στην περιοχή του Σταυρακίου και στο σημείο έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ είχαν σπεύσει και αστυνομικοί. Έτσι, η κατάσβεση ήταν άμεση και δεν πήραν φωτιά τα πεύκα, κάτι που θα οδηγούσε σε καταστροφή του αλσυλλίου, αλλά θα έθετε πιθανώς σε κίνδυνο και παρακείμενες κατοικίες, που εφάπτονται του Πάρκου Πυρσινέλλα.
Μετά τη φωτιά που προκλήθηκε στη διάρκεια της νύχτας, ο δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση όλων των υλικών. Στο χώρο βρέθηκαν το πρωί οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Αριστείδης Παππάς και Γιώργος Λώλης, ενώ στη συνέχεια μετέβη και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, επισημαίνοντας την ανάγκη πλήρους διερεύνησης, ενώ ζήτησε τη συνέχιση των περιπολιών και της περιφρούρησης από την Αστυνομία.
«Το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελεί πνεύμονα για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία του. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για ό,τι συνέβη στη διάρκεια της νύχτας και παράλληλα τις ευχαριστίες μας προς τις αρχές που κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, πριν αυτή επεκταθεί και προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά», σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο Πάρκο Πυρσινέλλα στα τέλη του 2024

Θα προλάβει και τη σύμβαση για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Συμβασιοποίηση για τις «έξυπνες εφαρμογές» του Πάρκου Πυρσινέλλα