ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ποιος κοροϊδεύει ποιον;» για τα οδικά έργα

Στρατηγικό σφάλμα, χαρακτηρίζει την επιλογή της περιφερειακής αρχής να αναλάβει την ωρίμανση του έργου της ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», με επικεφαλής τον Γ. Ζάψα και της καταλογίζει «αδυναμία και ανικανότητα παρέμβασης» στην συνέχεια, ώστε να ενταχθούν τα έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Η κυβέρνηση τον περιφερειάρχη ή ο περιφερειάρχης τους Ηπειρώτες;», σημειώνεται σε ανακοίνωση, που αποδίδει την ευθύνη για τη ματαίωση κατασκευής του τμήματος Γιάννενα – Κακαβιά και της ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού στον περιφερειάρχη Ηπείρου και πρώην νομάρχη Ιωαννίνων. «Δεκαπέντε χρόνια μετά, επεδίωξε τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας ωρίμανσης επέκτασης της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά από το υπουργείο στην Περιφέρεια και πήρε την ευθύνη ως μη όφειλε για να αποτύχει στη συνέχεια να εντάξει το έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης, την ώρα που χρηματοδοτούνται ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη, ο Ε65 βορειότερα και η ζεύξη της Σαλαμίνας (500 εκ.!), αλλά όχι η σύνδεση της Ελλάδας με την γείτονα Αλβανία. Και σαν να μην έφταναν αυτά τα επιτεύγματα ήρθε η ανακοίνωση του Υπουργείου για παράταση στην ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Καμπή – Πρέβεζα μέσω της Ιόνιας Οδού. Δηλαδή δε θα προχωρήσει ούτε η παράκαμψη της Φιλιππιάδας μέχρι τη Γέφυρα Καλογήρου!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη συντονισμού και διεκδίκησης για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων ώστε να ελπίζει η Ήπειρος σε ανάκαμψη και σύγκλιση με τις προηγμένες περιφέρειες. «Να μη δεχθούμε υποβιβασμό της ποιότητας και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του τμήματος Γιάννενα – Κακαβιά, να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή της παράκαμψης Φιλιππιάδας και η ωρίμανση της μελέτης σύνδεσης με την Πρέβεζα. Επίσης, να επισπευσθεί η δρομολόγηση των έργων της παράκτιας ζώνης της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, η σύνδεση της παραλιακής με την Εγνατία, η παράκαμψη Ηγουμενίτσας και να μελετηθεί ενδοπεριφερειακά η διασύνδεση και η αναβάθμιση του επικίνδυνου εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου», τονίζει η παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

Αίτημα σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια