ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνελήφθη μετά από δύο ληστείες με την απειλή μαχαιριού

Δεν πρόλαβε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς ένας άνδρας που διέπραξε δύο ληστείες με την απειλή μαχαιριού, σε ισάριθμα καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων κατάφεραν ύστερα από μεθοδική έρευνα να ταυτοποιήσουν άμεσα τα στοιχεία του άνδρα για δύο ληστείες που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου και να τον συλλάβουν λίγη ώρα μετά.

Ο κατηγορούμενος σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις αφαίρεσε συνολικό χρηματικό ποσό 110 ευρώ από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κατάστημα ψιλικών, αφού πρώτα απείλησε με μαχαίρι την υπάλληλο και την ιδιοκτήτρια, αντίστοιχα.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία του και ύστερα από αναζητήσεις, τον εντόπισαν να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και τον συνέλαβαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε στους αστυνομικούς και τις προσπάθειές του να διαφύγει.

Επιπλέον, από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι την Πέμπτη το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει από πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. στα Ιωάννινα δελτία τυχερών παιχνιδιών αξίας 80 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των ληστειών, η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο κατηγορούμενος και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ που βρέθηκε κρυμμένο σε αυτή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συρροή, κλοπή, αντίσταση και περί όπλων και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και με τα παιδιά στο Ι.Χ.

Σύλληψη στα Γιάννενα για fake news περί νεκρών στην Θεσσαλία

Ηπειρωτικός Αγών

Σύλληψη για εμπρησμό στο Καλέντζι