ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μουσική διαδήλωση για να επιτραπεί ο χορός

Διαμαρτυρία «εν χορδαίς και οργάνοις» έχει προγραμματίσει το Σωματείο Μουσικών Νομού Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια» την Τετάρτη 23 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο.

Στόχος της μουσικής διαδήλωσης είναι να εκφραστεί η διαμαρτυρία για τις παλινωδίες της κυβέρνησης με το «ακορντεόν» άνοιγμα- κλείσιμο των δραστηριοτήτων, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς οι περιορισμοί που συνεχίζουν να είναι σε ισχύ, ουσιαστικά δεν τους το επιτρέπουν.
«Σήμερα, η μοναδική δραστηριότητα που παραμένει κλειστή, είναι τα πανηγύρια, οι γάμοι και οι γιορτές μας. Την ώρα που επέτρεψαν τη μουσική στα καταστήματα εστίασης και ο συνωστισμός επικρατεί παντού, στα μέσα μεταφοράς, στα καταστήματα, στους χώρους δουλειάς, το μόνο που απαγορεύεται είναι ο χορός. Χωρίς χορό πρακτικά ακυρώνεται κάθε πανηγύρι, γάμος και γιορτή, αφού ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους και άρρηκτα δεμένος με τη ζωντανή ορχήστρα και τους μουσικούς», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Μουσικών Ιωαννίνων, διατυπώνοντας την απαίτησή του να επιτραπεί και ο χορός.
Το Σωματείο Μουσικών δηλώνει ότι δε θα σταματήσει να διεκδικεί κανένας μουσικός να μη μείνει χωρίς μεροκάματο, μέτρα επιβίωσης των οικογενειών των μουσικών και ουσιαστικό άνοιγμα των πανηγυριών και των εκδηλώσεων με ζωντανή ορχήστρα και χορό, ταυτόχρονα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους.
Τέλος, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μουσικούς να διαδηλώσουν μαζικά με τα μουσικά τους όργανα την Τετάρτη, καθώς και όλους τους εργαζόμενους, τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στη μουσική διαδήλωση, «γιατί ο πολιτισμός μας είναι υπόθεση και δικαίωμα όλων μας».

Σχετικά άρθρα

Αίτημα συνάντησης με προειδοποίηση για νέες κινητοποιήσεις

Η Κ. Πετράκη νέα πρόεδρος στο Σωματείο Μουσικών

Έξι υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Μουσικών