ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τα δέντρα θα αντικατασταθούν

Διαβεβαιώσεις για την αντικατάσταση των δέντρων που κόπηκαν, προκαλώντας τις αντιδράσεις περιοίκων, έδωσε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, από το πάρκο Λακκωμάτων, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανάπλασης.

O κ. Ελισάφ διευκρίνισε πως η κοπή των δέντρων έγινε με την άδεια του Δασαρχείου, καθώς ήταν γερασμένα και πολλά επικίνδυνα, σημειώνοντας πως προβλέπεται η αντικατάστασή τους από τη μελέτη. «Στη θέση τους θα φυτευθούν νέα δέντρα, υγιή και με γρήγορη ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Ελισάφ και υπογράμμισε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη παρέμβαση θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του χώρου, ώστε να γίνει τόπος συνάντησης και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής.
Οι εργασίες ανάπλασης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με σκοπό το πάρκο να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ αποτελεί και το πρώτο πάρκο για τα ζώα συντροφιάς, καθώς το έργο περιλαμβάνει οριοθετημένο χώρο για σκύλους. Ακόμη, περιλαμβάνει υπαίθριο καθιστικό, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης, με στόχο να αναβαθμίσει ποιοτικά την περιοχή́ του πάρκου και να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών, ένα μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο με χρήση ενισχυτική προς τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής.
Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών, που κυλούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 900.000 ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του δήμου.
«Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό χώρο στο κέντρο της πόλης, που είχε πάρα πολλά προβλήματα. Θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, για να ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση όλων των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, με τη συμβολή των κατοίκων στην περαιτέρω φροντίδα και περιποίησή τους.
Σε ό,τι αφορά τις οδικές συνδέσεις, επί της οδού Μολοσσών προβλέπεται η κατεδάφιση του υφιστάμενου πέτρινου τοίχου και κατασκευή περίφραξης στη θέση του, με διαπλάτυνση της εισόδου, καθώς αυτή είναι περιορισμένη και αποκόπτει λειτουργικά το πάρκο από τη γειτονική περιοχή των Λακκωμάτων. Επίσης, προβλέπεται η αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με την περιοχή μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και του Χορευτικού με σκάλα, η οποία θα συνδέει αποτελεσματικά τα δύο τμήματα.
Από την πλευρά του πάρκου Κουραμπά προβλέπεται η διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς, η συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η δημιουργία χώρου καθιστικού στο δυτικό κομμάτι που γειτνιάζει με την λεωφόρο Δωδώνης.
Σε όλον τον χώρο προβλέπεται η κατασκευή διαμορφώσεων για κίνηση ΑμεΑ.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Στη διάθεση των πολιτών το Πάρκο Λακκωμάτων