ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαμαρτυρία μετά μουσικής την Παρασκευή

Ξανά στους δρόμους… εν χορδαίς και οργάνοις ετοιμάζονται να κατέβουν οι μουσικοί των Ιωαννίνων, διεκδικώντας την ένταξη των εργαζόμενων του κλάδου στα μέτρα στήριξης και άνοιγμα των χώρων του πολιτισμού και των πολιτιστικών εκδηλώσεων με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει προγραμματιστεί από το Σωματείο Μουσικών Ν. Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια» η πρώτη κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, από κοινού με τους εργαζόμενους του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού, καθώς τα προβλήματα τους είναι κοινά.
«Οι μουσικοί έναν χρόνο τώρα βρισκόμαστε χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, με αβέβαιο μέλλον για εμάς και τις οικογένειες μας. Τα lockdown έχουν τσακίσει τις ζωές μας, χωρίς να προσφέρουν καμιά ουσιαστική προστασία από την πανδημία. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει, καθώς δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία των παιδιών μας και στα μέσα μεταφοράς. Με μοναδικό μέτρο την ατομική ευθύνη και τα επιδόματα φτώχειας, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Ένα μέρος του κλάδου μας έμεινε χωρίς καμία στήριξή και η κυβέρνηση με το μητρώο καλλιτεχνών για το οποίο μας θέλει συνυπεύθυνους. Με τη λεπτομερή καταγραφή του χώρου και του αριθμού των εργαζομένων, θέλει να πετύχει την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί και ισχύουν σε λίγους χώρους ακόμα. Είναι η αντίληψη πως ο σύγχρονος καλλιτέχνης πρέπει να είναι εργοδότης και μάνατζερ του εαυτού του», αναφέρεται σε ανακοίνωση- κάλεσμα.

Σχετικά άρθρα

Αίτημα συνάντησης με προειδοποίηση για νέες κινητοποιήσεις

Η Κ. Πετράκη νέα πρόεδρος στο Σωματείο Μουσικών

Έξι υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Μουσικών