ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε ειδικό καθεστώς Δίστρατο και οικισμός Ρομά στο Πέραμα

Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί η κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου των τελευταίων ημερών.

Στις περιοχές αυτές, θα ισχύουν προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων, απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 1 και 2 και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας, και η μετακίνηση των κατοίκων εκτός γεωγραφικών ορίων θα επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας. Επίσης, αναστέλλονται η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση σουπερμάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα, συναθροίσεις και εκδηλώσεις, λειτουργία λαϊκών αγορών και θρησκευτικές τελετές με εξαίρεση κηδείες με συμμετοχή μέχρι 9 άτομα. Τέλος, τα ντελίβερι επιτρέπονται έως τις 11 το βράδυ.
Εξάλλου, μετά από σχετική απόφαση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει για μία ακόμη εβδομάδα ο δήμος Ιωαννιτών και εντάσσεται επιπλέον ο δήμος Κόνιτσας, ενώ από το «βαθύ κόκκινο» κατεβαίνουν στο «κόκκινο» η περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας και ο δήμος Μετσόβου.

Σχετικά άρθρα

Υγειονομικό προσωπικό και ασθενοφόρο ζητούν στην Κόνιτσα

Ηπειρωτικός Αγών

Σε άτυπη καραντίνα η κοινότητα Διστράτου

Επιτυχής απεγκλωβισμός αρκούδας στο Δίστρατο (βίντεο)

Ηπειρωτικός Αγών