ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε άτυπη καραντίνα η κοινότητα Διστράτου

Ο περιορισμός της διασποράς της νόσου είναι πλέον ο στόχος στην κοινότητα του Διστράτου της Κόνιτσας, μετά την επιβεβαίωση δεκάδων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, που υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 40 συνολικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα περιορισμού στον οικισμό, ωστόσο, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι ασθενείς θα πρέπει να βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση εφόσον δε χρήζουν νοσηλείας και ταυτόχρονα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.
Για τη διευκόλυνση των κατοίκων, ο δήμος Κόνιτσας έχει θέσει στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες του δήμου και όπως ανακοίνωσε μπορούν καθημερινά να επικοινωνούν με το τηλέφωνο της γραμματείας δημάρχου (τηλ. 2655360326), για να διευκολυνθούν στις τυχόν έκτακτες ανάγκες τους σε τρόφιμα και φάρμακα. Μετά από συνεννόηση των ίδιων των κατοίκων με τα φαρμακεία της πόλης, ο δήμος θα μεριμνήσει και θα μεταφέρει στην κοινότητα τα απαραίτητα.
Ο δήμαρχος Νικόλαος Εξάρχου, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1, κάλεσε τους κατοίκους να δείξουν ψυχραιμία, αλλά και να τηρούν απόλυτα όλα τα μέτρα προστασίας και τυχόν άλλα που μπορεί να ληφθούν.

Επιβεβαίωση για την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την ύπαρξη εισαγγελικής παραγγελίας για προκαταρκτική εξέταση σχετικά με όσα δημοσιοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για συναθροίσεις ατόμων. Σημείωσε ωστόσο πως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συναλλαγές τόσο με τα Γιάννενα όσο και με τα Γρεβενά
«Πολλές φορές ακούγονται πράγματα που είναι υπερβολές ή δεν είναι υπερβολές, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση, όλα θα τεθούν στις αρμόδιες αρχές. Αυτό που έχει σημασία για μένα αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που έχει συμβεί, αυτά θα τα δουν οι αρμόδιοι, αλλά όποια μέτρα ληφθούν, να τηρηθούν από τους κατοίκους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Εξάρχου εξήρε τη συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και έκανε γνωστό πως την ερχόμενη Τετάρτη θα διενεργηθούν rapid test από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στο δημαρχείο της Κόνιτσας.

Σχετικά άρθρα

Μηδένισε τις οφειλές του για τα απορρίμματα ο Δήμος Κόνιτσας

«Αμ’ έπος άμ’ έργον» από τον Κ. Τασούλα

Επί τάπητος θέματα ασφάλειας και όχι μόνο