ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία την Τρίτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου οι γιατροί και εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, με αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στην περιφέρεια, όπως και στα Γιάννενα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τις οποίες στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος, στο πλαίσιο της συνάντησης του προεδρείου με τους πρόεδρους των Συλλόγων Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων που θα γίνουν στα δυο νοσοκομεία την Τρίτη.

«Το Νομαρχιακό Τμήμα, έχοντας διαχρονικά εκφρασμένη την αναγκαιότητα για κοινή δράση υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών, στηρίζει τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας και καλεί τους συλλόγους- μέλη του να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, επαρκή μέσα ατομικής προστασίας, ένταξη στα ΒΑΕ, χαρακτηρισμό των θανάτων εργαζομένων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση των εκτάκτων και αυξήσεις στους μισθούς.

 

Σχετικά άρθρα

Να μπει τέλος στα «εντέλλεσθε» ζητά η ΕΙΝΗ

Αποστόλης Τζελέτας

Ξανά σε κινητοποιήσεις οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί

Δι’ αντιπροσώπων η κινητοποίηση κατά του «νέου ΕΣΥ»