ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από την Αθήνα τα κρούσματα με μεταλλάξεις της Νοτίου Αφρικής

Από την Αθήνα έφτασαν στα Γιάννενα τα δύο άτομα, στα οποία εντοπίστηκε η μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Το γεγονός του εντοπισμού μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές αρχές και το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ενώ ο κ. Καχριμάνης συγκάλεσε και σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να εξεταστεί η λήψη επιπλέον μέτρων και να δοθούν κατευθύνσεις.
Τήρηση των μέτρων και επαγρύπνηση ζήτησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σε δηλώσεις που έκανε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πανδημία και τον εντοπισμό μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στην περιοχή.
«Οι τελευταίες εξελίξεις μας θορύβησαν. Δε χρειάζεται πανικός, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το θετικό είναι πως προς το παρόν δεν έχει επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας, ωστόσο η προσοχή όλων είναι απαραίτητη καθώς φαίνεται ότι έχουμε εισέλθει σε ένα δύσκολο διάστημα.
«Φαίνεται ότι ορισμένα εμβόλια δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής. Αυτό μπορεί να αναδιατάξει τα προγράμματα εμβολιασμού. Οι δύο που έχουν νοσήσει, δεν είχαν σοβαρά συμπτώματα και έφτασαν από την Αθήνα. Έχουμε ένα δύσκολο δίμηνο μπροστά μας και πιστεύουμε ότι μετά το Πάσχα θα αλλάξει η εικόνα με τους μαζικούς εμβολιασμούς και θα επανέλθει μία σχετική κανονικότητα. Πρέπει να κρατήσουμε την περιοχή μας στα σημερινά επίπεδα και αυτό μπορεί να γίνει με την προσπάθεια όλων», κατέληξε ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Νέα έκκληση για τήρηση των μέτρων μετά τις συρροές

Γεωργία Χαλάτση