ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σκόντο μίας ώρας στην απαγόρευση μετακινήσεων

Συνέχιση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις νυχτερινές ώρες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο περιορίζεται κατά μία ώρα και θα ξεκινά από τις 10 αντί για τις 9 το βράδυ, έως τις 5 το πρωί, καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά μπαίνει φραγμός στις μετακινήσεις για ρεβεγιόν σε σπίτια ή σε άλλους χώρους, καθώς τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερωτήσεις είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις αποφάσεις, ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει συζήτηση μόνο για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Σε ισχύ παραμένει η αποστολή sms στο 13033 για κάθε αναγκαία μετακίνηση. Ειδικά για τις μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.
Σημειώνεται ακόμη ότι η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις δέκα που είχε εξαγγελθεί, στις τρεις ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Δωρεάν rapid test για να… προλάβουμε