ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έδωσε μια μικρή ανάσα η ΜΕΘ- Covid του «Χατζηκώστα»

Δύο ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», που άνοιξε σε χρόνο ρεκόρ, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των περιστατικών που χρήζουν ειδικής φροντίδας και προέρχονται τόσο από ολόκληρη την Ήπειρο, όσο και από άλλους νομούς.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται ένας 78χρονος από τη Φλώρινα και ένας 57χρονος από την Άρτα, ενώ στο Πολυδύναμο Κέντρο, που έχει μετατραπεί πλέον σε μια «κλινική» covid, υπάρχουν ακόμη 24 κλίνες νοσηλείας και έχουν διαμορφωθεί οκτώ θάλαμοι για ύποπτα περιστατικά.
«Είναι μία ανάσα για την περιοχή, είναι μία ανακούφιση για όλους μας και για την περιοχή της Ηπείρου και για τους άλλους νομούς», σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης, ευχαριστώντας τα στελέχη της ΜΕΘ, την τεχνική και διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου καθώς και τα συνεργεία τα οποία εργάστηκαν εντατικά για την ανάπτυξη της Μονάδας.
Όπως ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης, έχει γίνει τροποποίηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα βάσει του οποίου λειτουργεί το Πολυδύναμο Κέντρο, ώστε να τελεί ως κλινική covid μέχρι και τον Ιούνιο του 2021. «Η στρατηγική του νοσοκομείου από την αρχή ήταν να υπάρχει ένας διαχωρισμός του Πολυδύναμου από το κεντρικό νοσοκομείο, γιατί, όπως γνωρίζετε, οι άλλες ασθένειες εξακολουθούν να υπάρχουν, συνάνθρωποί μας αρρωσταίνουν, και μέχρι σήμερα είναι αποτελεσματική αυτή η στρατηγική διότι το νοσοκομείο έχει ανταποκριθεί πλήρως και στις υπόλοιπες λειτουργίες του, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα σε ό,τι αφορά τη νόσηση προσωπικού», σημείωσε.

Δωρεά αναλώσιμων από τον Ροταριανό Όμιλο

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Δερδεμέζη ήταν η αποδοχή της δωρεάς του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ροταριανού Ομίλου. Ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει διεθνώς αλλά και στη χώρα μας ο οργανισμός, προσέφερε αναλώσιμα υλικά όπως μάσκες, στολές για το προσωπικό και αντισηπτικά, προκειμένου να συμβάλλει στην κάλυψη των άμεσων αναγκών, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ομίλου Όλγα Τσινάβου. «Ο Όμιλος μας θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει στη δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, να βοηθήσει σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία όπου οι υγειονομικοί δίνουν τεράστια μάχη», σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Δερδεμέζης ευχαρίστησε τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου για τη δωρεά τους και ευχήθηκε η πράξη αυτή να βρει μιμητές. «Η προσφορά του έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για εμάς. Η όποια προσφορά και δωρεά τονώνει το ηθικό μας και μας βοηθάει αποτελεσματικά, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που τέθηκε σε λειτουργία και η ΜΕΘ covid του νοσοκομείου, που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν πιο αυξημένες ανάγκες για την κάλυψη υγειονομικού υλικού», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Άλλοθι για τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες αναμονής

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Από τον Απρίλιο απογευματινά χειρουργεία και στο «Χατζηκώστα»

Γεωργία Χαλάτση