ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έτοιμοι να φορέσουν ξανά την ιατρική τους μπλούζα τρεις βουλευτές της Ηπείρου

Ως αυτονόητο χρέος και καθήκον, περιγράφουν οι βουλευτές – γιατροί τους λόγους για τους οποίους έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσα στην υγειονομική κρίση που διέρχεται η χώρα.

Τα μέλη του Κοινοβουλίου, που ετοιμάζονται να φορέσουν ξανά την ιατρική τους μπλούζα, εφόσον κληθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, εξήγησαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ο μόνος λόγος που τους οδηγεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι η αίσθηση του καθήκοντος και τίποτε άλλο, αφού δηλώνουν ότι θα εργαστούν εθελοντικά.
Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αναλάβουν εθελοντική υπηρεσία εφόσον χρειαστεί, είναι και τρεις βουλευτές της Ηπείρου: η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας Μερόπη Τζούφη, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ακτινοδιαγνώστρια Όλγα Γεροβασιλη και ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, καρδιολόγος Βασίλης Γιόγιακας.
Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Βασίλης Γιόγιακας τονίζει ότι «ως μάχιμος γιατρός» -αφού καθ’ όλη την κοινοβουλευτική του θητεία δεν έχει εγκαταλείψει το λειτούργημά του– «βλέποντας την λαίλαπα της πανδημίας και το σύστημα Υγείας να έχει φτάσει στα όριά του, υποχρέωσή μου να συμβάλλω κι εγώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, στην αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης βοηθώντας τους συνανθρώπους μου που νοσούν».
Η Όλγα Γεροβασιλη τονίζει ότι «πέρα από την πολιτική μας δράση, που έτσι και αλλιώς έχει έναν ισχυρό ρόλο αυτή την περίοδο, το σύνολο των βουλευτών-γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορετικές ειδικότητες, είμαστε στην διάθεση του σχεδιασμού του υπουργείου προκειμένου να υποστηρίξουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ με βάση τις ανάγκες, όπως ενημέρωσα με επιστολή μου τον υπουργό Υγείας».
Η βουλευτής Άρτας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και μπροστά σε αυτό κανένας μας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. «Οι συνάδελφοί μας γιατροί δοκιμάζονται στα νοσοκομεία της χώρας. Δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, με τραγικές ελλείψεις χωρίς να μπορούν να κάνουν με ασφάλεια την δουλειά τους. Εξέπεμψαν το σήμα της συστράτευσης και βεβαίως εμείς ως γιατροί δεν μπορούμε παρά να ανταποκριθούμε, ενώ η κυβέρνηση οφείλει να προβεί άμεσα σε προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ».

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας