ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξιχνίαση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Πράμαντα, κατάφεραν να φτάσουν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων.

Πρόκειται για έναν 24χρονο, ο οποίος, στις 30 Δεκεμβρίου 2019, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 42χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων και προσποιούμενος ότι είναι γνωστός του φαρμακοποιός, παρήγγειλε πετρέλαιο θέρμανσης, αξίας 790 ευρώ, ζητώντας του και τον τραπεζικό του λογαριασμό για να καταθέσει το ποσό. Λίγη ώρα αργότερα, επικοινώνησε ξανά μαζί του και του είπε ότι εκ παραδρομής έγραψε ένα μηδενικό παραπάνω και έτσι, αντί να του καταθέσει 790 ευρώ, του κατέθεσε 7.900 ευρώ, που θα φαινόταν αργότερα στον λογαριασμό. Μάλιστα, προκειμένου να αποδείξει τον ισχυρισμό του, του απέστειλε μέσω viber τραπεζικό αντίγραφο μεταφοράς χρημάτων μεγαλύτερου χρηματικού ποσού.
Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων δεν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και πείστηκε να του επιστρέψει άμεσα τα χρήματα, καθώς ο «φαρμακοποιός» υποστήριξε ότι τα είχε μεγάλη ανάγκη άμεσα για να προχωρήσει σε παραγγελία φαρμάκων. Βέβαια, επειδή δεν είχε όλο το ποσό στον λογαριασμό του, του επέστρεψε τελικά 1.900 ευρώ και δεσμεύτηκε ότι θα του επιστρέψει και τα υπόλοιπα μόλις φανούν στον λογαριασμό του. Όταν τα χρήματα δεν εμφανίστηκαν, αλλά και διαπιστώνοντας ότι ο φαρμακοποιός το όνομα του οποίου είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης, δεν είχε κάνει καμία παραγγελία, αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και προχώρησε στην καταγγελία.
Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Σχετικά άρθρα

Απάτη και με επίκληση του Δήμου Πωγωνίου

«Πριν σκάσει ο θρόμβος» στο facebook…

Απάτη με λεία 21.000 ευρώ σε βάρος 28χρονου