ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιβεβαίωσε τα κρούσματα στην «Πίνδο» ο Αλ. Καχριμάνης

Tην ύπαρξη κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» επιβεβαίωσε ο ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό.

Φαίνεται, ωστόσο, πως δε μιλάμε για 2-3 κρούσματα, αλλά για αρκετά περισσότερα, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση του συνεταιρισμού να λάβει απόφαση για τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καχριμάνη. Το διάστημα αυτό θα γίνει απολύμανση στα πτηνοσφαγεία και σε όλους τους χώρους και, υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ, στις αρχές της εβδομάδας θα γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό, προκειμένου μόνο όσοι είναι αρνητικοί να επιστρέψουν ξανά για εργασία.
Για επιβεβαίωση των εγκληματικών ευθυνών κυβέρνησης -περιφέρειας Ηπείρου για τη μετατροπή του μεγαλύτερου βιομηχανικού χώρου του νομού σε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας πως στη σημερινή κατάσταση οδηγεί «η επιλογή να αφεθεί η υγεία και η ασφάλεια των εργατών στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και της απαίτησής της για τη διασφάλιση της κερδοφορίας της».

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση