ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οκτώ νέα κρούσματα στα Γιάννενα, τα πέντε από τις συρροές

Οκτώ νέα κρούσματα ανακοίνωσε στην Π.Ε. Ιωαννίνων ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων πέντε συνδέονται με γνωστές συρροές. Ένα ακόμη κρούσμα ανακοινώθηκε στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην περιοχή μας σε ό,τι αφορά τα σχολεία, όχι μόνο λόγω των κρουσμάτων που σημειώθηκαν, αλλά κυρίως λόγω των καταλήψεων. Οι εκκλήσεις δε φαίνεται να πιάνουν τόπο, καθώς ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων ανέβηκε από 40 τη Δευτέρα σε 42 σήμερα στην Ήπειρο.
Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών, εκφράζοντας την ανησυχία της για την εξάπλωση του covid-19, σε συνδυασμό με προβλήματα που έχουν ανακύψει σε σχολεία, καλεί σε συνάντηση τους προέδρους- εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να ενημερωθούν με πλήρη ευθύνη απέναντι στα ζητήματα που προέκυψαν.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου (Αγίας Μαρίνας 55 ), όπου θα γίνει ενημέρωση από τον παθολόγο – λοιμωξιολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Λημπερόπουλο.

Στηρίζει τις καταλήψεις η Ένωση Γονέων

Η έκκληση του δημάρχου Ιωαννίνων για τερματισμό των καταλήψεων έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά του ΚΚΕ. Μετά τη Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ιωαννιτών, ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τις δηλώσεις του Μωυσή Ελισάφ εξέδωσε και η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, πρόεδρος της οποίας είναι το στέλεχος του ΚΚΕ Τάσος Τόκας.
«Ο δήμαρχος, χωρίς την παραμικρή αυτοκριτική, αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς, την ευθύνη διάδοσης του ιού στις μαθητικές κινητοποιήσεις που παρεμπιπτόντως διεκδικούν προβλήματα και ελλείψεις που είναι δικιά του ευθύνη.
Δεν περιμένουμε φυσικά να πράξει αυτό που κάνουν άλλοι αγωνιστές δήμαρχοι: να συμπορευτεί δηλαδή με τους μαθητές στον δίκαιο αγώνα τους. Ήδη με τις πράξεις του έχει αποδείξει ότι είναι στην αντίπερα όχθη, με τους λασπολόγους και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης –και όχι μόνο– που έχουν πέσει καταπάνω στο μαθητικό κίνημα, αξιοποιώντας και την πανδημία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και δηλώνει ότι είναι στο πλάι των μαθητών και στον αγώνα τους για ένα ασφαλές σχολείο, για ένα καλύτερο αύριο. Παράλληλα, καλεί ο τους Συλλόγους Γονέων να κάνουν το ίδιο και με αποφασιστικότητα να απομονώσουν όλα τα ετερόκλητα στοιχεία που βανδαλίζουν σχολεία, επιχειρώντας να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των μαθητών.