ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο κόκκινο η ανησυχία μετά τα έξι νέα κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Σε ένα κρίσιμο σημείο ως προς την αποφυγή λήψης επιπλέον μέτρων φαίνεται ότι μπαίνει η Ήπειρος και ειδικότερα ο νομός Ιωαννίνων, καθώς τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από τις 183 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, έξι κρούσματα αφορούν την περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, εκ των οποίων τέσσερα με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Το Σαββατοκύριακο είχαν καταγραφεί άλλα έξι κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Ιωαννίνων και δύο στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Ακριβής εικόνα ως προς τη διασπορά της νόσου είναι πλέον δύσκολο να υπάρξει -στα ΜΜΕ τουλάχιστον, καθώς υπάρχουν κρούσματα η ταυτότητα των οποίων γίνεται γνωστή και κρούσματα των οποίων όχι, καθώς πλέον στο… παιχνίδι έχουν μπει και τα ιδιωτικά εργαστήρια που ενημερώνουν –ως έχουν υποχρέωση- τον ΕΟΔΥ, αλλά όχι και την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ηπείρου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση δεν έχει φτάσει σε σημείο που να απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων, καθώς ο αυξημένος αριθμός περιστατικών σχετίζεται ουσιαστικά με τα μέλη 3-4 οικογενειών.