ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο 40% οι πληρότητες στο Ζαγόρι

Μειωμένη σε σημαντικό ποσοστό σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι η τουριστική κίνηση στο Ζαγόρι, καθώς η μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό δεν αντισταθμίζεται από Έλληνες στον βαθμό που προσδοκούσαν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου Νικόλαο Βρακά, οι πληρότητες τις ημέρες του 15Αύγουστου δεν ξεπέρασαν το 40%, όταν το ίδιο διάστημα πέρυσι ήταν στο 80% περίπου. «Ο εγχώριος τουρισμός είναι ο μόνος που στηρίζει τον τουριστικό κλάδο αυτή την περίοδο. Ο εξωτερικός τουρισμός είναι στην αφάνεια», σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι το πλήγμα είναι μεγάλο κυρίως από το ότι έχει «παγώσει» η ροή επισκεπτών από το Ισραήλ, που ήταν η κύρια πηγή επισκεπτών τους θερινούς μήνες.
Οι προσδοκίες για ροή επισκεπτών από την Ελλάδα, που θα προτιμήσουν ορεινούς τουρισμούς αντί παραθαλάσσιων, προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό, δεν επιβεβαιώθηκαν, παρά το ότι το Ζαγόρι είναι μια free covid area, όπως σημείωσε.
Μια λύση θα ήταν η παροχή επιπλέον κινήτρων για να επιλέξουν ορεινούς προορισμούς οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού, ωστόσο μέχρι στιγμής δε διαφαίνεται κάποια τέτοια πρόθεση από την πολιτεία. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου αποφάσισε να συνεργαστεί με τον δήμο Ζαγορίου και, αξιοποιώντας μια χρηματοδότηση 25.000 ευρώ, να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες, χωρίς να περιμένουν τη συνδρομή της πολιτείας.

Σχετικά άρθρα

Τον Μάιο η UNESCO στο Ζαγόρι

Γεωργία Χαλάτση

Αναμονή και αγωνία για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στα Γιάννενα

Γεωργία Χαλάτση

«Στοίχημα που κερδήθηκε» η τουριστική ανάπτυξη