ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο στην Κακαβιά (βίντεο)

Με ένα τραγικό δυστύχημα συνοδεύτηκε η πολυήμερη ταλαιπωρία που βιώνουν εκατοντάδες Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες, προσπαθώντας να διέλθουν τα σύνορα στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς και να επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν ισχύσουν τα νέα, αυστηρότερα μέτρα.

Ένα 10χρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, όταν χτυπήθηκε από ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε ένα άτομο που λιποθύμησε, στο Νοσοκομείο Αργυροκάστρου. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10.30 σήμερα το πρωί στον οδικό άξονα Κακαβιά- Αργυρόκαστρο, κοντά στη στροφή Bularat, όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ.
Η οικογένεια από το Lezha περίμενε 24 ώρες για να διασχίσει τα σύνορα. Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας είχαν μείνει όλη τη νύχτα στον δρόμο με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα, αλλά δυστυχώς το ταξίδι τους τελείωσε με τραγικό τρόπο.
Σύμφωνα πάντα με τα αλβανικά ΜΜΕ, το 10χρονο αγόρι βρισκόταν με τη μητέρα του στη σκιά ενός δέντρου. Κάποια στιγμή, όμως, ξέφυγε της προσοχής της και επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο, χωρίς να αντιληφθεί το ασθενοφόρο, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει.