ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

124 νέα κρούσματα, κανένα στην Ήπειρο

Σε 124 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων, μόλις τα 24 είναι «εισαγόμενα».

Τα πρωτεία κατέχουν για μία ακόμη ημέρα οι περιφερειακές ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης, με 22 κρούσματα στην κάθε μία. Από αυτά της Θεσσαλονίκης, τέσσερα αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην Ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με τον γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα έξι αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Δεκαοκτώ κρούσματα καταγράφηκαν στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης, οκτώ στην Καβάλα, συνδεόμενα με τα κρούσματα στην κρεατοβιομηχανία Vikre, και οκτώ στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της πόλης, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους. Επίσης, έξι στη Μαγνησία, από τα οποία τα τέσσερα συνδέονται με τα κρούσματα στο στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου και το ένα συνδέεται με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη, δύο στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, από δύο σε Ημαθία, Χαλκιδική και Κοζάνη και από ένα σε Αρκαδία, Δράμα, Πιερία, Καστοριά, Κέρκυρα, Κυκλάδες, Πέλλα και Χανιά.