ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πλαστά έγγραφα για να παρακάμψουν τους περιορισμούς μετακίνησης

Με πλαστά έντυπα εντοπισμού εισερχομένων (PLF) προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα αλβανοί υπήκοοι, έχοντας τη συνδρομή και Ελλήνων.

Κατά το τελευταίο 48ωρο, συνελήφθησαν έξι άτομα στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κακαβιάς, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς. Πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς και δύο Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας και της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας από 1η Ιουλίου, για την υποχρέωση όλων όσοι εισέρχονται στη χώρα να έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο έντυπο εντοπισμού εισερχομένων (PLF), οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το απόγευμα της Τετάρτης δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα κατέχοντας και επιδεικνύοντας παραποιημένα τα εν λόγω έγγραφα.
Στη δεύτερη περίπτωση, μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ένας Έλληνας, αφού προμήθευσε έναντι χρηματικής αμοιβής δύο Αλβανούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (PLF), επιχείρησε να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας με το αυτοκίνητό του, ενώ κατά τη την διάρκεια του ελέγχου προσπάθησε να διαφύγει, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημά του.