Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τυχερά παιχνίδια σε internet café της Άρτας

Παράνομα τυχερά παίγνια διαπιστώθηκε ότι διεξάγονταν σε internet café στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.

Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, το βράδυ της Παρασκευής, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση εννέα ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε έναν εκ των οποίων εμφανιζόταν τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», με μονάδες πονταρίσματος, στο οποίο συμμετείχε ένα άτομο.
Το τυχερό παίγνιο διεξάγονταν μέσω ιστοσελίδας, όπου η πρόσβαση και κατάθεση-ανάληψη χρηματικών ποσών πραγματοποιούνταν μέσω λογαριασμού που τηρούνταν από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος ενεργούσε ως παρένθετο πρόσωπο.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που συνελήφθη, όπως συνελήφθη και ο παίκτης, στερούνταν άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και κατάλληλης πιστοποίησης από αρμόδια αρχή.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, κεντρική μονάδα (server), 14 κάρτες μεταφοράς χρηματικών ποσών, 16 αποδείξεις πληρωμής λογαριασμών και υπηρεσιών προπληρωμένων καρτών και σημειώσεις με ονόματα και αριθμούς.