ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σταματάει η τοπική ενημέρωση για τα κρούσματα

Την απόφαση να σταματήσει την ενημέρωση προς τα ΜΜΕ για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή μας, την κατάσταση της υγείας τους και τα αποτελέσματα των τεστ, κάνει γνωστή η Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου.

Κι αυτό γιατί πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχει και η ίδια μια συνολική εικόνα, καθώς από τις αρχές της εβδομάδας έχει πλέον μια διαφορετική κατάσταση σε σχέση με αυτή που ίσχυες μέχρι πρότινος και έδινε τη δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών μέσα από τα στοιχεία που παρείχαν τα νοσοκομεία στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Πλέον, έλεγχοι πραγματοποιούνται παράλληλα από Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και νοσοκομεία, και τα δείγματα –λόγω του όγκου τους- εξετάζονται άλλα στο Εργαστήριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλα εκτός Ηπείρου. Ως εκ τούτου, το σύνολο των αποτελεσμάτων συγκεντρώνονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ., ο οποίος είναι ο επίσημος και αρμόδιος φορέας για την ανακοίνωση του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου ευχαριστεί, για μια ακόμη φορά, για την άριστη συνεργασία που υπήρχε σε όλο αυτό το διάστημα για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών τις διοικήσεις των νοσοκομείων, το Εργαστήριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα στελέχη και των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αναφέροντας ότι οι ανακοινώσεις ταυτίζονται απόλυτα ως προς τα αριθμητικά δεδομένα με τα επίσημα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., γεγονός που επιβεβαιώνει, εκτός της αμεσότητας της ενημέρωσης, και την εγκυρότητα της.