Φωτογραφία: Όμηρος Χαρίσης
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεύτερη κινητοποίηση με καλλιτεχνικά δρώμενα

Με τη διοργάνωση νέων καλλιτεχνικών δρώμενων αποφάσισε να συνεχίσει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων τις κινητοποιήσεις της ενάντια στις αλλαγές που επιφέρει το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αύριο Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα, οι εκπαιδευτικοί δίνουν ξανά ραντεβού στη συμβολή των πεζόδρομων Μελανίδη και Μιχαήλ Αγγέλου (πίσω από την περιφέρεια Ηπείρου), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν δημιουργικά ενάντια στην υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των ειδικοτήτων ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών), ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), ΠΕ80 (Οικονομίας) και ΠΕ81 (Πολιτ. Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων).
Η ανάγκη διορθωτικών κινήσεων και τροποποιήσεων τέθηκε από το προεδρείο της ΟΛΜΕ σε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως τη Δευτέρα, ωστόσο η υπουργός επέμεινε στην απόφασή της, αναφέροντας ότι την εισήγηση για τις αλλαγές την έκανε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ότι υπάρχει τεκμηρίωση. Είπε επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, ότι κάποιες ειδικότητες ωφελούνται και κάποιες όχι, όπως πάντα συμβαίνει σε κάθε αλλαγή, καθώς και ότι το υπουργείο προβληματίστηκε για την πρόταση της ΟΛΜΕ για επιλογή στη Θεωρητική Κατεύθυνση μεταξύ Λατινικών και Κοινωνιολογίας, αλλά θα εγείρονταν νομικό ζήτημα σε Σχολές που θα εισάγονταν υποψήφιοι οι οποίοι θα εξετάζονταν σε άλλο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα και επειδή είναι στο ίδιο πεδίο θα μειωνόταν οι εισακτέοι. Για τους ΠΕ78 και ΠΕ80 είπε ότι το πρόβλημα θα μετριαστεί, αφού τους δόθηκε 1η ανάθεση στις νέες πιλοτικές θεματικές δεξιότητες στο Γυμνάσιο, και από του χρόνου αυτές θα γενικευτούν σε όλα τα γυμνάσια. Τις κοινωνικές επιστήμες, είπε, τις ξεκινάνε από δημοτικό και συνεχίζονται στο Γυμνάσιο με τις θεματικές. Κάλεσε, ακόμη, την ΟΛΜΕ να σκεφτεί την περίπτωση 2η ανάθεσης στους ΠΕ78 της Ιστορίας- κόντρα μάθημα στη Γ΄ ΓΕΛ. Για τα Καλλιτεχνικά μαθήματα είπε ότι στο Γυμνάσιο δεν άλλαξαν και θα έχει συνάντηση με την Καλλιτεχνική επιτροπή, ενώ για το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας επισήμανε ότι συζητάνε με το ΙΕΠ τη 2η ανάθεση στη γεωγραφία. Για όσα μαθήματα εξετάζονται πανελλαδικά και δε διδάσκονται πουθενά, είπε ότι αυτό είναι παλιό ζήτημα και προτείνει, αφού βρεθούν ειδικά κονδύλια, να παρέχονται ως ενισχυτική διδασκαλία.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιμά ότι δε δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις και θα συνεχίσει τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

Σχετικά άρθρα

Ο Ευ. Παπαϊωάννου νέος πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια