ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διεκδικεί 2 εκατ. ευρώ για νέες προτάσεις ψηφιακής σύγκλισης

Δύο προτάσεις που αφορούν το κομμάτι της ψηφιακής σύγκλισης, συζήτησαν εκτενώς ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Λυκογιώργος και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Θεοφάνης Γεροδήμος, κατά την επίσκεψή τους στο υπουργείο Εσωτερικών και τη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Οι προτάσεις, συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ, συντάχθηκαν από την αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης σε συνεργασία με καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στο μεταξύ, σε δοκιμαστικό περιβάλλον με 230 χρήστες δουλεύει αυτή την περίοδο το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων «Ίριδα» ο δήμος Ιωαννιτών, ώστε να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσλειτουργία και πρόβλημα προκύψει, για να περάσει σε παραγωγική λειτουργία επίσημα εντός του Ιουλίου.
Την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, του δήμου Ιωαννιτών και της Πολεμικής Αεροπορίας για τη χρήση του συστήματος. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, υποπτέραρχος Νικόλαος Ρέτσας και ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ.