ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Το… συλλαλητήριο της εβδομάδας για την εκπαίδευση

Ένα ακόμη συλλαλητήριο οργανώνει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ενάντια στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στον χώρο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Επίσης, προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα έως το τέλος του ωραρίου για τον απογευματινό κύκλο.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, ενώσεις εργαζομένων και την Ένωση Γονέων να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και «να δώσουν μαχητικό παρών στον κοινό αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, για ένα σχολείο δημόσιο και δημοκρατικό, δωρεάν και ανοικτό σε όλους και όλες, το σχολείο των όλων, των ίσων», όπως αναφέρει.
Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, υπενθυμίζοντας και το διεκδικητικό πλαίσιο, που εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, περιλαμβάνει τη μη εφαρμογή της τροπολογίας Κεραμέως για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, καθώς και την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά άρθρα

Ζήτημα ύπαρξης η αύξηση των μισθών

Ο Ευ. Παπαϊωάννου νέος πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων