ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιδείνωση της υγείας του 72χρονου- Παραμένουν στα πέντε τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο

Επιδείνωση παρουσίασε το τελευταίο 24ωρο η κατάσταση της υγείας του 72χρονου από την Άρτα, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ενώ διασωληνωμένος, αλλά σε σταθερή κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΑΦ ο οδηγός βουνού.

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών ο νεαρός που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ισπανία, ενώ σε καραντίνα στα σπίτια τους παραμένουν οι δύο γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» αναμένονται αποτελέσματα από 14 δείγματα που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες (πέντε από 16 και 19 Μαρτίου, και εννέα από 20 και 22 Μαρτίου).
Στο Νοσοκομείο Άρτας ελήφθησαν σήμερα 14 δείγματα και αναμένονται απαντήσεις, ενώ όλες οι επαφές του θετικού κρούσματος του 72χρονου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.
Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί 14 ασυμπτωματικές επαφές του θετικού κρούσματος, υψηλού και χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ, ενώ με εντολή της διοίκησης θα συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, το οποίο παραμένει σε κανονική λειτουργία.
Στο Νοσοκομείο Φιλιατών, αρνητικές ήταν οι απαντήσεις για δύο δείγματα που αναμένονταν, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα πέντε νέων δειγμάτων, που ελήφθησαν σήμερα.
Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση από την περιφέρεια Ηπείρου, την Κυριακή έληξε ο 14ημερος περιορισμός κατ’ οίκον του γκρουπ από τα Γιάννενα που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.