ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεχείς και έντονοι οι έλεγχοι

Με την ταυτότητα και τη βεβαίωση μετακίνησης στο… χέρι γίνεται από τα ξημερώματα κάθε μετακίνηση των πολιτών και στα Γιάννενα, είτε για λόγους εργασίας, είτε για λόγους διεκπεραίωσης των καθημερινών απαραίτητων δραστηριοτήτων, με γνώμονα ωστόσο την προστασία από τον COVID-19 και την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Από το πρωί της Δευτέρας ουσιαστικά γίνεται η εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που εξήγγειλε στο διάγγελμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και παρ’ όλο που το ίδιο βράδυ παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση πεζών και εποχούμενων, η εικόνα άλλαξε με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι μετακινήσεις των πολιτών είναι περιορισμένες, ενώ και η κίνηση των οχημάτων είναι αισθητά μειωμένη, σύμφωνα και με την εικόνα που έχουν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες από το πρωί έχουν θέσει σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, προκειμένου να ελέγχουν την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Σε διάφορα σημεία της πόλης, κυρίως σε χώρους συνάθροισης των πολιτών, όπως πάρκα, παιδικές χαρές καιη παραλίμνιος περιοχή, αλλά και στις εθνικές οδούς, στις εισόδους και εξόδους της πόλης και στους σταθμούς διοδίων, υπάρχουν κλιμάκια των αστυνομικών αρχών.

Φορώντας τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, γάντια και μάσκες, οι αστυνομικοί ελέγχουν τον αριθμό των επιβατών των οχημάτων αλλά και αν ο οδηγός ή/και ο επιβάτης φέρουν μαζί τους το έντυπο που αναγράφει τον λόγο της μετακίνησης.

«Σκοπός είναι η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού. Για όσους ήδη είχαν εφαρμόσει τα μέτρα, τίποτα δεν αλλάζει στη ζωή τους, συνεχίζουν να κάνουν ό,τι έκαναν, απλά παρεμβάλλεται μια τυπική διαδικασία. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και έντονοι καθ’ όλο το 24ωρο και η έμφαση θα δοθεί στους τόπους όπου απαγορεύεται η παραμονή πολιτών», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, Αστυνόμος Β’Ηλίας Μήτσιος.

«Οι σημερινές στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Είμαστε όμως απολύτως βέβαιοι ότι οι πολίτες θα ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες, όχι υπό τον φόβο των επαπειλούμενων ποινών, αλλά ως στάση υπεύθυνων πολιτών απέναντι στην κοινωνία και τη χώρα», κατέληξε.

 

Απαγόρευση εισόδου στο Γιαννιώτικο Σαλόνι

Μπάρες και απαγορευτικές κορδέλες τοποθέτησε ο δήμος Ιωαννιτών σε όλες τις εισόδους του Πάρκου Πυρσινέλλα, καθώς διαπιστώθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι είχαν σπάσει τα λουκέτα με αποτέλεσμα να συναθροίζεται εντός του πάρκου μεγάλος αριθμός πολιτών.

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, κάνει γνωστό σε όλους ότι η είσοδος στο πάρκο απαγορεύεται και απευθύνει έκκληση να αποφευχθούν οι βανδαλισμοί στις εισόδους.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση