ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας το τέταρτο κρούσμα στην Ήπειρο- Δεκάδες υγειονομικοί σε καραντίνα

Ένας γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας είναι το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ήπειρο. Ο γιατρός, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιστρέψει πριν λίγες ημέρες από ταξίδι στο εξωτερικό, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έθεσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 13 διαπιστωμένες ασυμπτωματικές επαφές του γιατρού, δέκα υγειονομικούς και τρείς υπαλλήλους, υψηλού και χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ, οι οποίοι παρακολουθούνται καθημερινά.
Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα ενός υπόπτου κρούσματος που νοσηλεύεται από τις προηγούμενες ημέρες σε απομονωμένο θάλαμο.
Με εντολή της διοίκησης, επίσης, απολυμάνθηκαν άμεσα όλοι οι χώροι του νοσοκομείου από συνεργεία του δήμου Πρέβεζας και από υγειονομικό συνεργείο του νοσοκομείου όλοι οι χώροι που διακινείτο το θετικό κρούσμα. Το νοσοκομείο παραμένει σε κανονική λειτουργία.

88 άτομα σε καραντίνα στην Άρτα

Σε περιορισμό στο σπίτι τους και υπό παρακολούθηση μέχρι να συμπληρωθεί διάστημα επτά ημερών παραμένουν 43 άτομα του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Άρτας, που είχαν έρθει σε επαφή με τον 72χρονο, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Από την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας βρέθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με 45 άτομα, τα οποία επίσης έχουν τεθεί σε καραντίνα στην οικία τους.
Στο Νοσοκομείο Άρτας αναμένονται απαντήσεις από επτά δείγματα, τέσσερα που ελήφθησαν στις 19 Μαρτίου και τρία στις 20 Μαρτίου.

Σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Διασωληνομένα, σε σταθερή κατάσταση, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων τα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα, ενώ η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική, παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
Τόσο στο ΠΓΝΙ όσο και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα, με το «Χατζηκώστα» να αποστέλει σήμερα προς έλεγχο δύο νέα δείγματα για έλεγχο.
Τέλος, από το Νοσοκομείο Φιλιατών στάλθηκε σήμερα για έλεγχο ένα νέο δείγμα, ενώ από τα τρία δείγματα των προηγούμενων ημερών το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται απαντήσεις για τα άλλα δύο.