ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων- Άμεσες ενέργειες για τον επαναπατρισμό φοιτητών

Σε σειρά ενεργειών έχει προχωρήσει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε σχέση με τους φοιτητές του, που βρίσκονται σε περίοδο κινητικότητας στην Ευρώπη, μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Ήδη έχει αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και στο υπουργείο Εξωτερικών αναλυτική κατάσταση με όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη την Τρίτη, συνολικά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία κ.α.) βρίσκονται 68 άτομα.
Σε όλους αυτούς τους φοιτητές έχει αποσταλεί από τον πρύτανη ισχυρή σύσταση, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να φροντίσουν να επανέλθουν είτε κάνοντας χρήση των οδικών και αεροπορικών συνδέσεων είτε μέσω των διαδικασιών επαναπατρισμού από το υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να βρεθούν στο οικείο σύστημα υγείας.
Ανάλογη σύσταση έχει αποσταλεί στους φοιτητές από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σημειώνοντας τη δυνατότητα επιστροφής στις χώρες προέλευσης, όπου αυτό είναι δυνατό, και δίνοντας πληροφορίες και οδηγίες, σύμφωνα με αυτές του ΕΟΔΥ.

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Τα πώς και τα γιατί μιας παρ’ ολίγον τραγωδίας

Αποστόλης Τζελέτας

Εκτεταμένες ζημιές από τη φωτιά στις φοιτητικές εστίες (φωτορεπορτάζ)