ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δε μολύνονται από τον κορωνοϊό σκύλοι και γάτες- Ανοιχτά τα κτηνιατρεία

Ανοιχτά σαν σταθμοί υπεράσπισης της υγείας των ζώων αλλά και της δημόσιας υγείας παραμένουν τα κτηνιατρεία, τα κτηνιατρικά γραφεία και τα κτηνιατρικά φαρμακεία, με βάση τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, όπως κάνει γνωστό το παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Ωστόσο, καλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να αποφεύγουν τις μη επείγουσες επισκέψεις στα κτηνιατρεία, να προηγείται μια τηλεφωνική συνεννόηση για τη φύση του περιστατικού και τις αναγκαιότητες που προκύπτουν, να μην επισκέπτονται τα κτηνιατρεία με μικρά παιδιά και να περιορίζονται στο ελάχιστο οι συνοδοί του ζώου (ένας συνοδός για κάθε ζώο).
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ζώα, όπως σκύλοι και γάτες, μπορούν να μολυνθούν από τον κορωνoϊό και καμιά σύγχυση δεν μπορεί να γίνει με συγγενείς ιώσεις αυτών των ζώων. Τα ίδια δεδομένα μέχρι σήμερα δηλώνουν ότι τα οικόσιτα ζώα μπορούν να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης για τον άνθρωπο.
Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει και για τα ζώα να περιοριστούν στο απόλυτο αναγκαίο οι βόλτες σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επιβάλλεται ο αυστηρότερος έλεγχος και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών κατά την επιστροφή.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση